Urmașul lui Hyundai Kona EV, un nou model al brandului electric Ioniq

de Paul Cosma
Luni, 13.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai pregătește noi modele electrice sub brandul Ioniq, pe listă fiind și un succesor pentru Kona EV, potrivit declarațiilor făcute de oficialii producătorului asiatic.

În 2020, Hyundai a anunțat lansarea noului sub-brand de electrice Ioniq. La vremea respective, asiaticii spuneau că vor lansa trei modele electrice noi sub această denumire, pe listă aflându-se două SUV-uri și un sedan. 

Primul model sub noul brand a fost Ioniq 5, disponibil și pe piața din România. Există informații potrivit cărora sedanul electric Ioniq 6 va fi prezentat anul viitor, însă Hyundai nu se oprește aici. 

Thomas Schemera, directorul de marketing al companiei, spune că Hyundai se gândește să extindă gama Ioniq cu noi vehicule “mai mici” bazate pe platforma E-GMP. Un astfel de vehicul luat în calcul este un succesor pentru SUV-ul Kona EV.

Întrebat dacă viitorul model s-ar putea numi Ioniq 2, 3 sau 4, Schemera a răspuns: “Nu vreau să ofer o confirmare, dar acest lucru pare probabil. 

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru