Următoarea generație Mercedes SL ar putea fi dezvoltată sub brandul AMG: lansarea este programată pentru 2021

de Daniel Popescu
Vineri, 26.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes SL va primi în 2021 o nouă generație care ar putea fi dezvoltată sub brandul AMG, ca urmare a scăderii vânzărilor din ultimii ani.

Mercedes SL și-a pierdut o parte din faimă în ultimii ani pe măsură ce constructorul a lansat și alte modele asemănătoare mai atractive, inclusiv AMG GT Roadster.

Germanii lucrează însă la o nouă generație care este programată să-și facă apariția pe piață în cursul anului 2021, iar publicația Automobile susține că inginerii analizează varianta ca modelul să fie dezvoltat sub brandul AMG. De altfel, acest lucru este întărit de faptul că SL este dezvoltat în paralel cu noua generație AMG GT, care ar trebui lansată în 2022.

Sursa citată afirmă că noul SL va avea un ampatament mai lung, două locuri în spate și un caracter mai sportiv decât actuala generație, inclusiv prin introducerea aluminiului în procesul de fabricație și, opțional, a unei suspensii pe aer.

De asemenea, Automobile susține că a obținut informații despre gama de motorizări de la un inginer din cadrul Mercedes. Astfel, noul SL ar urma să fie disponibil în 4 versiuni de motorizare, dintre care 3 vor fi echipate cu sisteme micro-hibrid cu acumulator de 48 de volți: un motor cu 6 cilindri de 3.0 litri și 440 de cai putere și un motor V8 biturbo de 4.0 litri disponibil în versiuni de 529 și, respectiv, 620 de cai putere.

La acestea se adaugă și o versiune plug-in hybrid cu același motor V8 biturbo de 620 de cai putere cuplat cu un motor electric care generează echivalentul a 207 cai putere.

Această versiune va avea o putere totală de peste 800 CP și un cuplu de 1.000 Nm.

În plus, Automobile afirmă că versiunea PHEV ar urma să fie disponibilă ulterior și pe noul Clasa S.

Via Automobile

Comentarii (1)

  • mircea badea
    urate! in anii 90-00 aratau super, acum arata naspa ca majoritatea masinilor noi.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru