Uzina Seat din Spania va produce modele electrice pentru Grupul Volkswagen

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 22.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Seat din Martorell, Spania, marchează 3 decenii de la inaugurare. Cu această ocazie, constructorul de automobile anunță că va produce aici modele cu zero emisii pentru Grupul Volkswagen.

Fabrica SEAT din Martorell, Spania, a fost inaugurată în 1993. Până în acest moment, aici au fost produse peste 12 milioane de mașini, care au fost exportate în peste 70 de țări. În prezent, uzina are o suprafață de 2.8 milioane de metri pătrați.

Cu ocazia acestei aniversări importante, Seat anunță că uzina din Martorell va trece prin cea mai mare transformare de până acum și va face "tranziția de la modele cu combustie internă la electrice". Totul, după o investiție de 3 miliarde de euro.

Până în 2025, fabrica spaniolă va începe să producă modele cu zero emisii (de segment mic) pentru Grupul Volkswagen.

Ca parte a proiectului Future: Fast Forward, de electrificare a Spaniei, Seat și Grupul Volkswagen va electrica, de asemenea, uzina din Pamplona și va construi o nouă uzină de baterii în Sagunto, Valencia.

via Seat

Comentarii (3)

  • Pentru “grup” le produce, ca de vândut mai greu…
    1 10
  • Seriff
    Nu se caut de loc electricele, de asta se ateapta 2 anii pentru o masina noua
    7 1
  • Nu ne spui pentru care?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru