Uzina Suzuki din Ungaria suspendă exporturile către Rusia și Ucraina

de Alexandru Monenciu
Vineri, 11.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță că uzina pe care o are în Ungaria suspendă exporturile către Rusia și Ucraina. Suzuki livrează anual aproximativ 10.000 de mașini către cele două țări.

Recent, șeful Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că un război prelungit în Ucraina va fi mai dăunător pentru economia europeană decât pandemia de coronavirus și criza de semiconductori.

Tot din cauza situației din țara vecină, Suzuki anunță acum că uzina sa din Ungaria suspendă exporturile către Rusia și Ucraina. La această fabrică, marca japoneză produce modelele S-Cross și Vitara.

Potrivit Suzuki, uzina din Ungaria livrează, anual, aproximativ 10.000 de mașini către cele două țări, sau cu alte cuvinte circa 10% din exporturile sale.

În 2020, divizia din Ungaria a vândut 119.098 de vehicule, din care 101.672 au mers către export.

via Reuters

Comentarii (3)

  • Catalin
    Dar chiar nu va puteti abtine, nu ne intereseaza nici cat negru sub unghie ce face Suzuki cu piata rusească. Aici este Romania
    11 8
  • vorbeste in numele tau, pe mine ma intereseaza
    6 10
  • Alooo Catalin, ai intrat pe o publicație auto, nu la tine in casa. Ce-i cu autosuficienta asta, de unde știi ce vor alții sa cunoască si de ce m-ar interesa pe mine ce nu vrei tu. Nu-ți este de interes titlul da cu degetul pe ecran, simplu nu?
    8 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru