Vă mai amintiți de Mazda BT-50? Pick-up-ul japonez tocmai a primit un facelift

de Bogdan Mirică
Sambata, 06.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda BT-50 este un pick-up care s-a vândut mulți ani și pe piața din România. Chiar dacă a dispărut de la noi, el a continuat să se vândă pe alte continente și acum tocmai a primit un facelift.

Pick-up-ul japonez Mazda BT-50 s-a bucurat de o clientelă bogată în România, acum mai bine de un deceniu. Însă, vânzările nu au fost pe măsura așteptărilor, așa că modelul a fost retras de pe Bătrânul Continent. Cu toate acestea, el a continuat să aibă o carieră de succes în Asia și în Australia. Pentru a fi o soluție viabilă din punct de vedere al costurilor de producție, mazda a construit actuala generație BT-50 alături de Isuzu, deci BT-50 e frate cu D-Max.

După ce am văzut faceliftul suferit de Isuzu D-Max, a venit timpul să vedem și un nou BT-50. Acesta a suferit o modificare subtilă în Thailanda, concentrându-se în principal pe îmbunătățiri ale designului exterior. Designul noului Mazda BT-50 nu s-a schimbat foarte mult, în ciuda faptului că este la vânzare din 2020. Cea mai importantă actualizare este adoptarea grilei negre de la versiunea de top SP pentru toate celelalte derivate, înlocuind finisajul cromat. În plus, bara de protecție frontală a suferit modificări ușoare, cu o placă de protecție mai solidă pe variantele de top.

În plus, noul set de accesorii "Black Thunder" este disponibil pentru modelele cu specificații ridicate, oferind, pe lângă placa de protecție pentru motor și o bară sport și extensii pentru aripile laterale, toate finisate în negru lucios.

Același tratament a fost aplicat mânerelor ușilor, capacelor oglinzilor și jantelor de aliaj de 18 inch.

În ceea ce privește tipurile de caroserie puse la dispoziție, Mazda BT-50 oferă două opțiuni. Freestyle, cu două uși, cabină simplă și o benă generoasă. Sau Cabina Dublă, cu patru uși și un habitaclu mai spațios cu cinci locuri.

La interior, Mazda BT-50 își păstrează ecranul tactil al sistemului de infotainment de 9 inch (7 inch pe modelele de bază), oferind acum conectivitate wireless pentru Android Auto și Apple CarPlay. Cu toate acestea, spre deosebire de Isuzu D-Max, care a primit un nou instrumentar de bord digital, de 7 inch, BT-50 își păstrează ceasurile tradiționale, completate de un computer de bord cu ecranul de 4.2 inch.

Versiunile de top se laudă cu tapițerie din piele maro și neagră, un sistem audio cu 8 difuzoare și un sistem avansat de asistență pentru șofer (ADAS), inclusiv controlul de croazieră adaptiv cu funcționalitate stop & go.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru