Feedback

Vânzările Dacia au crescut cu 40% în Franţa în luna mai, de două ori mai mult decât piaţa

Publicat Joi, 02.06.2016
de Daniel Popescu
Comenteaza 4
Vânzările Dacia au crescut cu 40% în Franţa în luna mai, de două ori mai mult decât piaţa - Poza 1
Dacia a vândut aproape 10.000 de unităţi în Franţa pe parcursul lunii mai, cu circa 40% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce piaţă auto locală a înregistrat un progres de 22%.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia traversează în continuare o perioadă foarte bună din punct de vedere al vânzărilor înregistrate în Franţa.

Potrivit datelor publicate în această săptămână de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), constructorul român a comercializat pe piaţa franceză 9.457 de unităţi în a cincea lună a anului, în creştere cu 39.3% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Aceste date au propulsat Dacia la 49.406 unităţi în perioada ianuarie - mai 2016, cu 16.1% peste nivelul înregistrat în perioada similară din 2015. Cifrele obţinute de producătorul de la Mioveni depăşesc creşterile obţinute de piaţă auto franceza în ansamblu: aceasta a crescut cu 22.3%, la 175.834 de unităţi, pentru luna mai, şi cu 10.5%, la 875.079 unităţi, pentru perioada ianuarie - mai 2016.

Marii constructori europeni au înregistrat de asemenea creşteri susţinute pe parcursul lunii mai, însă nu la nivelul celor obţinute de Dacia. De exemplu, compania-mamă Renault a crescut cu 34%, în timp ce PSA Peugeot Citroen a avansat cu 25.6%. În ciuda scandalului Dieselgate, Volkswagen a raportat o creştere de 11.3% pentru luna mai.

Via InCont


Comentarii (4)

 • sandero
  Dacia e un fenomen extraordinar! Bravo Dacia!
  27 4
 • Remarcabil rezultat - bravo Dacia, desi continui sa cred ca imaginea marcii ar avea si mai mult de cistigat dac-ar lansa si un Sandero RS...

  Ca sa nu mai zic de coupe-ul demult prevazut, care pare sa n-aiba totusi sanse de-a fi fabricat prea curind, investitia fiind considerata nerentabila de marketingul francez.
  O decizie gresita dupa mine cel putin, fiindca nu chiar totul se poate cuantifica in profit... imediat.
  20 2
 • O cutie de viteza automata ar fi mai buna decât un RS sau coupe. Ce au pus ei este un hibrid
  2 2
 • O gama noua si versiuni cu transmisie automata ar creste si mai mult vanzarile. O sa vina si ele mai mult ca sigur xxx !
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru