Vânzările Dacia au crescut cu 40% în Franţa în luna mai, de două ori mai mult decât piaţa

de Daniel Popescu
Joi, 02.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a vândut aproape 10.000 de unităţi în Franţa pe parcursul lunii mai, cu circa 40% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce piaţă auto locală a înregistrat un progres de 22%.

Dacia traversează în continuare o perioadă foarte bună din punct de vedere al vânzărilor înregistrate în Franţa.

Potrivit datelor publicate în această săptămână de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), constructorul român a comercializat pe piaţa franceză 9.457 de unităţi în a cincea lună a anului, în creştere cu 39.3% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Aceste date au propulsat Dacia la 49.406 unităţi în perioada ianuarie - mai 2016, cu 16.1% peste nivelul înregistrat în perioada similară din 2015. Cifrele obţinute de producătorul de la Mioveni depăşesc creşterile obţinute de piaţă auto franceza în ansamblu: aceasta a crescut cu 22.3%, la 175.834 de unităţi, pentru luna mai, şi cu 10.5%, la 875.079 unităţi, pentru perioada ianuarie - mai 2016.

Marii constructori europeni au înregistrat de asemenea creşteri susţinute pe parcursul lunii mai, însă nu la nivelul celor obţinute de Dacia. De exemplu, compania-mamă Renault a crescut cu 34%, în timp ce PSA Peugeot Citroen a avansat cu 25.6%.

În ciuda scandalului Dieselgate, Volkswagen a raportat o creştere de 11.3% pentru luna mai.

Via InCont

Comentarii (4)

  • sandero
    Dacia e un fenomen extraordinar! Bravo Dacia!
    27 4
  • Remarcabil rezultat - bravo Dacia, desi continui sa cred ca imaginea marcii ar avea si mai mult de cistigat dac-ar lansa si un Sandero RS...

    Ca sa nu mai zic de coupe-ul demult prevazut, care pare sa n-aiba totusi sanse de-a fi fabricat prea curind, investitia fiind considerata nerentabila de marketingul francez.
    O decizie gresita dupa mine cel putin, fiindca nu chiar totul se poate cuantifica in profit... imediat.
    20 2
  • O cutie de viteza automata ar fi mai buna decât un RS sau coupe. Ce au pus ei este un hibrid
    2 2
  • O gama noua si versiuni cu transmisie automata ar creste si mai mult vanzarile. O sa vina si ele mai mult ca sigur xxx !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru