Vânzările Ferrari au scăzut cu 22% în prima jumătate a anului: Europa, regiunea cel mai puțin afectată de pandemie

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Luni, 03.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a înregistrat o scădere de 22% a vânzărilor în prima jumătate a anului, ca urmare a scăderii de 90% înregistrată în China. Europa a fost regiunea cu cea mai mică scădere procentuală, de 8%.

Ferrari a publicat luni raportul financiar pentru prima jumătate a anului, iar datele oficiale arată că producătorul de mașini sport nu este scutit de probleme în contextul pandemiei de coronavirus.

În total, în perioada aprilie-iunie, producătorul italian a livrat 1.389 de mașini, în scădere cu 48% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a suspendării producției și livrărilor din cauza restricțiilor de circulație.

Cu toate acestea, performanțele bune înregistrate în primele trei luni ale anului au permis celor de la Ferrari să obțină rezultate decente la nivelul primei jumătăți a anului.

Astfel, Ferrari a livrat 4.127 unități în perioada ianuarie-iunie, în scădere cu 22% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Procentual, cea mai mare scădere a livrărilor a fost înregistrată în China. Acolo, italienii au reușit să livreze doar 62 de unități, în scădere cu 90% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Piața de pe continentele americane a scăzut cu 26%, la 1.131 unități, în timp ce Europa a înregistrat cea mai lentă descreștere: 2.222 de unități, în scădere cu 8%.

În comunicatul de presă, Ferrari menționează că unul dintre efectele pandemiei este întârzierea lansării producției într-un volum corespunzător pentru SF90 Stradale. Prezentat anul trecut, SF90 Stradale este primul supercar plug-in hybrid din gamă.

Acesta produce 1.000 de cai putere și accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.5 secunde, iar autonomia electrică este de până la 25 de kilometri.

Via Ferrari

Comentarii (1)

  • Jony Memonik
    De vina e Binotto, e chiar FETAL!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru