Vânzările grupului VW au scăzut cu 23% în primele 3 luni: declin de 37% în martie

de Paul Cosma
Marti, 21.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat o scădere de 23% a vânzărilor din primele 3 luni, la circa două milioane de unități. În martie, declinul a fost de 37.6% din cauza crizei COVID-19.

Închiderea fabricilor pe fondul pandemiei de coronavirus a produs pierderi pe care producătorii auto încep să le contabilizeze după primul trimestru al anului.

În primele trei luni, Volkswagen a avut o scădere de 23% a vânzărilor la nivel de grup, cu aproximativ două milioane de mașini comercializate.

În luna martie, declinul a fost de 37.6% din cauza crizei COVID-19. În ceea ce privește distribuția vânzărilor pe regiuni în martie, grupul a raportat scăderi de 44.6% în vestul Europei, 23.1% în centrul și estul Europei, 42% în America de Nord și 35% în China.

Grupul Volkswagen a mai spus că profitul său operațional a înregistrat o scădere de 81% în primul trimestru din 2020.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Sa se bucure azi,luna viitoare o sa fie si mai rau!
    10 1
  • Fara alehas
    Decat cu 2 mil. de vag-uri lasate prin desert ori la reparat prin service-uri, mai bine e ca nu le-au mai facut.
    9 1
  • In 2008 fabricile din China i-au scos din cacao. Acum... n-a mai fost cu noroc.

    Vorba aia, "atat s-a putut".

    Ar trebui sa inteleaga toata planeta ce inseamna sa faci afaceri si sa ai incredere in dictatori si sisteme totalitare. Voi credeti ca preaminunatii de prin Europa si US vor intelege ceva si vor lua masuri clare sa se debaraseze de dependenta de China, dupa ce trece toata tarashenia asta?

    Eu as pune pariu ca nu vor intelege nimic si in mai putin de 2 ani totul va fi uitat si apoi "business as usual".

    Cat de greu e sa intelegi ca China poarta un razboi biologic impotriva restului planetei si ca singurul lor scop e dominarea si catzaratul pe locul 1 ca putere mondiala? Totusi, asta nu e primul virus care e imprastiat din China pe toata planeta. Nu le-a iesit din prima. Acum le-a iesit mai bine. Data viitoare ce-o sa fie? O sa moara cu adevarat milioane, vorba specialistului nostru de renume mondial, Cercel?! Serviciile secrete de prin tarile astea destepte ca Germania, Austria, US, ce produc de banii platiti? Ce asteapta?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru