Varianta cu 3 uși a lui Ford Fiesta nu va mai fi comercialziată în Europa

de Alexandru Monenciu
Vineri, 22.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, confirmate de un oficial Ford Germania, varianta cu 3 uși a modelului Fiesta nu va mai fi oferită pe Bătrânul Continent.

Ford Fiesta a primit un facelift în septembrie 2021. Printre altele, modelul de clasă mică vine cu faruri LED în standard, iar versiunea sportivă Fiesta ST beneficiază de mai mult cuplu.

Începutul anului 2022 nu a fost, însă, foarte bun pentru Ford Fiesta din punct de vedere al vânzărilor. În primele luni ale anului au fost comercializate puțin peste 7.600 de unități, comparativ cu cele 19.844 vândute în aceeași perioadă a anului trecut.

Desigur, problemele apărute în lanțul de producție (criza de semiconductori și războiul din Ucraina) contribuie și ele la această situație.

Interesul clienților a scăzut și pentru varianta cu 3 uși a lui Fiesta, tocmai de aceea Ford nu o va mai oferi în Europa. Potrivit celor mai recente informații, producția acestui model va fi oprită în vară.

"[...] Ținta noastră este să adaptăm portofoliul în funcție de cererea clienților, astfel că varianta de caroserie mai puțin populară va fi scoasă din gamă," a declarat un purtător de cuvânt al Ford Germania pentru publicația Motor1.

În consecință, versiunea sportivă Fiesta ST va fi oferită cu cinci uși.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    nu-mi vine sa cred. ce sa faci cu 4 usi? doar nu o cumperi sa o tii pt stranepoti(care oricum vor muri de foame..)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru