Variantă decapotabilă pentru Toyota Century SUV, creată pentru luptătorii de sumo

de Tiberiu Safta
Marti, 16.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat oficial noul Century SUV Convertible, varianta decapotabilă a SUV-ului său de lux. Noul model este creat special pentru paradele viitorilor campioni de sumo.

În cadrul unui turneu național de sumo din Japonia, Toyota a prezentat oficial noul Century SUV Convertible, varianta decapotabilă a SUV-ului de lux. Noul model a fost, de altfel, dezvoltat la cererea unui fost luptător de sumo, iar această mașină va fi folosită la paradele viitorilor campioni ai acestui sport.

Design-ul exterior al lui Century SUV Convertible este, în mare parte, neschimbat. În schimb, plafonul, împreună cu montanții B și C, au fost eliminați, de unde rezultă o decapotabilă cu 4 uși. Deocamdată, modelul este construit doar într-un singur exemplar, vopsit în alb și cu un interior crem.

Mai mult, caroseria noii variante decapotabile este acum ranforsată, iar în habitaclu s-a creat mai mult spațiu pentru a putea transporta doi luptători de sumo. Inclusiv suspensia este revizuită pentru a face față greutății în plus. Cei din spate beneficiază și de o podea înălțată, alături de un spațiu mai mare în zona picioarelor.

Toyota nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre noul model.

Cel mai probabil, noul SUV decapotabil primește același motor V6 hibrid cu încărcare la priză văzut la varianta obișnuită a lui Century SUV. Acest motor livrează 412 cai putere și oferă o autonomie de 69 de kilometri în modul electric. Puterea este transmisă către toate roțile, iar motorul este cuplat la o cutie automată variabilă.

Noua Toyota Century SUV Convertible va deveni mașina oficială a Asociației Japoneze de Sumo din 2025. Anul viitor se vor împlini 100 de ani de la înființarea asociației.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru