Varta va investi în România într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Miercuri, 20.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania germană producătoare de baterii Varta a anunțat că va investi într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice din România. Valoarea investiției este estimată la 1 miliard de euro.

Unul dintre cei mai mare producători de baterii din lume, Varta, va opera o investiție strategică într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice din România. Compania germană a întemeiat o nouă filială de mobilitate electrică în luna februarie, numită Pertrix V. Noua filială va fi prezentă și în țara noastră odată cu realizarea investiției.

În prezent, Varta deține o fabrică în Brașov încă din 2014. Compania a prezentat, recent, propria sa celulă de baterii, numită V4Drive. Această celulă a fost creată special pentru a fi utilizate la bateriile pentru mașinile electrice.

Anunțul noii investiții de către Varta a fost făcut încă din martie. Potrivit datelor oficiale, valoarea investițiilor în România este estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

În ceea ce privește noua filială Pertrix V, aceasta poartă numele unei companii care a inventat prima baterie uscată capabilă de depozitare. Compania, cu numele complet Pertrix Chemische Fabrik Aktiengesellschaft, avea sediul în Hamburg și a fost preluată de către Varta în 1926.

Potrivit unei analize realizate de publicația Profit, Varta a avut afaceri de 406.9 milioane de lei și un profit de 19.2 milioane de lei în România, în 2020.

La nivel mondial, compania germană a avut afaceri de aproape 1 miliard de euro, în 2021.

via Profit

Comentarii (3)

  • Și voi abia acum ați aflat?
    3 0
  • O veste excelenta ! Si vazand nivelul de incompetenta si coruptie din administratie chiar te intrebi: cum da norocul peste noi ? A oferit ceva Romania pt a incuraja investitorul sau doar nu-i pune piedici ? E Primul Ministru, Ministrul Economiei, Presedintele de Consiliu Judetean implicat (cum ar fi normal la acest nivel) ? A negociat si a oferit conditii favorabile ? De vazut.
    4 0
  • Marius
    Compania germană producătoare de baterii Varta a anunțat că va investi într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice din România. Întrebarea este: Varta investește într-o fabrică de baterii pentru masinile electrice DOAR din România, că eu așa înțeleg? Sau trebuia scris că ÎN România.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru