Modelele electrice Volkswagen vor avea baterii Varta

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 26.09.2009
Volkswagen a semnat un parteneriat cu producatorul de baterii Varta. Cele doua companii isi doresc sa realizeze un nou tip de baterii Litiu-Ion care sa ofere clientilor o autonomie marita.

Volkswagen AG a demarat un proiect impreuna cu producatorul de baterii Varta Microbaterry GmbH. Acest parteneriat va dura timp de patru ani, iar cele doua companii vor incerca sa dezvolte o noua tehnologie de producere a bateriilor Litiu-Ion folosite in industria masinilor electrice. Cele doua companii doresc ca noile baterii sa ofere automobilelor o autonomie marita la un pret mai mic.

Planurile germanilor in ceea ce priveste lansarea unui model electric sunt tot mai evidente. In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, acestia au prezentat publicului un concept 100% electric botezat E-Up, iar oficialii firmei au declarat ca doresc sa lanseze un astfel de model in anul 2013.

In prezent, Volkswagen are semnate astfel de acorduri cu cei de la Toshiba, Sanyi si BYD pentru dezvoltarea unor baterii mult mai performante.

via | Reuters

Comentarii (7)

  • oooohh Varta ?!! mai bine puneau baterii Rombat, erau mai bune!
    7 4
  • @
    Da, Rombat! (ironic).
    4 3
  • DACIA decare
    777 sau va baga bateri de ceasuri AG13 sau AG10
    2 2
  • burtica
    asdaas
    deci n-am fost eu ca sigur se gaseste challenger care la 31 sta pe net sa zica ceva de mine
    4 4
  • gheorghe
    @burtica
    Tu ai ramas fara loc de munca de stai pe siteul asta toata ziua.
    5 0
  • Show's over
    Varta
    Da era mai bine Rombat ca erau si mai ieftine si au schimbat si ei de curand linia de fabricatie cica au inceput sa le faca mai de calitate bateriile auto...
    0 0
  • "autonomie marita"
    La capitolul autonomie marita ma indoiesc.
    Fata de consumul de combustibil, autonomia aut. electrice mi se pare o minciuna mult mai mare a constructorilor. Se profita din plin de diferenta f. mare de consum de curent electric in diferite regimuri de exploatare,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru