Sistemul stop-start ar putea deveni componenta de baza pentru masini

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.12.2009
Producatorul de baterii Varta a declarat ca sistemul stop-start ar putea deveni o componenta de baza la constructia viitoarelor modele auto.

Tehnologia stop-start are rolul de a conserva energia si de a reduce emisiile de CO2 prin oprirea motorului atunci cand soferul opreste masina. In urma unor cerecetari, s-a dovedit ca un automobil care utilizeaza acest sistem are un consum de carburant redus cu aproximativ 12 procente, iar emisiile de CO2 scad si ele simtitor. Oficialii Varta, cel mai mare furnizor al acestei tehnologii, au declarat ca cererea din partea producatorilor auto pentru bateria AGM (absorbent glass mat) a crescut in ultima perioada si ca sistemul stop-start va deveni o componenta principala in fabricarea viitoarelor masini.

Bateria AGM este o componenta integrata in cadrul sistemului stop-start, aceasta putandu-se incarca cu ajutorul energiei la franare. Intrucat Uniunea Europeana va impune noi norme ale emisiilor de CO2, aceasta tehnologie va reprezenta un punct de plecare pentru constructorii de automobile care vor fi nevoiti sa se alinieze acestor reguli.

“Din ce in ce mai multi cumparatori sunt influentati de initiativele Uniunii Europene de a impune restrictii asupra circulatiei in orase persoanelor care detin un automobil vechi sau cu emisii de CO2 mari”, a declarat Tony Muller, manager in cadrul Johnson Controls European Automotive.

Un sondaj recent arata ca 61% din cei care si-au achizitionat o masina noua sau au de gand sa o faca au sugerat ca emisiile de CO2 reprezinta un factor important in momentul alegerii unui model anume.

“Din perspectiva noastra, bateriile AGM folosite in cadrul sistemului stop-start sunt pregatite pentru a face pasul de la productia de nisa la linia produselor de baza”, a declarat un oficial Varta.

via | thegreencarwebsite

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru