Vedetă cu acte în regulă: Lamborghini a identificat exemplarul Miura folosit în pelicula The Italian Job din 1969

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 08.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Exemplarul Lamborghini Miura P400 cu numărul de șasiu #3586 este cel care a jucat în filmul The Italian Job. Mașina a fost identificată și certificată de producătorul italian, iar din 2018 se află în garajul colecționarului Fritz Kaiser.

În urmă cu 50 de ani, Paramount Pictures lansa pe marile ecrane pelicula The Italian Job (Jaf în stil italian). Filmul de acțiune este iubit nu doar de cinefili, ci și de pasionații de mașini.

Iar Lamborghini Miura este unul dintre motivele pentru care iubitorii de vehicule își vor aminti întotdeauna de pelicula celor de la Paramount. În cadrul filmulul, un exemplar Miura P400 vopsit în portocaliu (Arancio Miura) și cu un interior alb cu negru își face apariția în scena de deschidere. După doar câteva minute, mașina este distrusă într-un accident, iar mai apoi aruncată într-o prăpastie.

Pentru filmări, echipa de la Hollywood a utilizat două exemplare Miura. Unul dintre acesta fusese deja implicat într-un accident, iar cel de-al doilea, cel care deschide pelicula a fost livrat pe platourile de fimare de Enzo Moruzzi, unul dintre angajații Lamborghini. La finalul filmărilor, exemplarul s-a întors la uzina din Sant'Agata Bolognese.

De-a lungul timpului, o serie de proprietari de Miura au afirmat că exemplarul pe care îl dețin este cel care "a jucat" în The Italian Job.

Acum, divizia Lamborghini Polo Storico, cea care se ocupă de vehiculele istorice din cadrul companiei, a identificat și a certificat exemplarul folosit în pelicula din 1969.

Acesta este deținut de Fritz Kaiser, un colectionar din Liechtenstein, și are șasiul cu numărul #3586.

Conform oficialilor Lamborghini, imediat după filmări, acest Miura cu numărul de șasiu #3586 a ajuns în garajul unui italian din Roma. De-a lungul timpului, exemplarul a avut mai mulți proprietari din Italia, iar în 2018 a fost cumpărat de Fritz Kaiser.

Comentarii (1)

  • Ma che storia romantica e una bella macchina!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru