Verdictul final, aşteptat în iulie: Volkswagen a făcut "progrese considerabile" pentru a ajunge la un acord pentru Dieselgate

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a realizat progrese semnificative pentru a ajunge la un acord final cu autorităţile americane în privinţa celor aproape 500.000 de maşini cu motoare de 2.0 litri afectate de scandalul Dieselgate.

Volkswagen negociază în prezent cu autorităţile americane modul în care va rezolva scandalul Dieselgate în privinţa celor 482.000 de maşini cu motoare de 2.0 litri.

Termenul limită pentru ajungerea la un acord este 21 iunie, iar punerea acestuia în practică va avea loc cel mai devreme în 26 iulie, conform legilor din Statele Unite. Un judecător federal al SUA a dezvăluit că discuţiile dintre Volkswagen şi statul american au înregistrat progrese semnificative, motiv pentru care este foarte probabil ca termenul limită să fie respectat.

"Cele două părţi au anunţat că, în luna care a trecut de la ultima întâlnire, au făcut progrese substanţiale în eforturile zilnice de a finaliza înţelegerea. Cel mai important, sunt pe drumul cel bun pentru a respecta termenul limită al curţii de justiţie", a declarat judecătorul Charles Breyer.

Urmareste Automarket
Anterior, Volkswagen s-a angajat să cumpere înapoi sau să remedieze problemele cu emisiile ale celor 482.000 de unităţi implicate în scandal care utilizează motoare de 2.0 litri.
Pe de altă parte, Volkswagen trebuie să găsească o soluţie şi pentru unităţile dotate cu motoare V6 de 3.0 litri.

Pentru moment, cele două părţi nu au anunţat niciun posibil termen la care vor ajunge la un acord în această privinţă. "Continuăm să lucrăm pentru o soluţie aprobată pentru vehiculele cu motoare V6 de 3.0 litri", s-a limitat Volkswagen să anunţe într-un comunicat de presă.

Acordurile pentru rezolvarea problemelor nu vor reprezenta însă sfârşitul problemelor pentru Volkswagen. Departamentul de Justiţie al SUA a acţionat Volkswagen în judecată, iar constructorul german ar putea suporta amenzi de miliarde de dolari pentru scandalul Dieselgate.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • hazard
    Inseamna ca inca nu a ajuns toata spaga unde trebuie. Probabil transferul intre anumite conturi bancare dureaza mai mult.
    14 7
  • @hazard mai negociază un pic ca sa ajungă pentru toți!
    11 7
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Americanii și-or mai scoate ceva parale din țeapa asta nemțească, dar prin U.E. slabe șanse... În Ro.unii (mulți e adevărat) vor exclama în continuare ,,batman, batman,, când vor vedea sigla aia po.pulară.
    11 12
  • VW își va stinge în timp problema si va avea puterea să recupereze pierderile și probabil in scurt timp va fi si mai puternic in lumea auto
    11 12
  • @Cocolina
    Vrabia malai viseaza!
    7 6
  • http://www.automarket.ro/stiri/efectul-dieselgate-vanzarile-de-masini-diesel-au-scazut-in-europa-de-vest-71319.html#comment_post
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru