Versiunea de performanță a lui Tesla Cybertruck va avea același tren de rulare ca Model X Plaid

de Silvian Irimia
Joi, 05.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un informator care a testat versiunea de performanță a lui Cybertruck spune că mașina va avea aceeași configurație ca modelele Plaid deja existente în gamă.

În urmă cu o lună, Elon Musk, directorul executiv Tesla, a testat varianta de performanță a viitorului Cybertruck și a declarat că este ceva din altă galaxie. 

Comentariul extravagant al lui Musk a fost, de fapt, o confirmare că Tesla pregătește cu ardoare un Cybertruck cu accent pe performanță, sugerând că va fi mai spectaculos în spatele volanului decât modelul obișnuit.

Dar să intrăm în detalii despre motor. Până în prezent, Tesla nu a dezvăluit nimic cu privire la această componentă, dar zvonurile susțin că varianta Cybertruck de performanță va împărtăși aceeași configurație cu trei motoare cu Model S și Model X Plaid. În timpul unei discuții pe Spaces găzduită de Yaman Tasdivar, un investitor Tesla, un informator a declarat că Cybertruck va adopta trenul de rulare de la Model X Plaid.

Amintim faptul că această configurare cu trei motoare și tracțiune integrală a Model S sau X Plaid livrează nici mai mult, nici mai puțin de 1.020 de cai putere.

Asta înseamnă că accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 2,5 secunde și o viteză maximă de 240 de km/h. Fără îndoială, Cybertruck va fi mult mai greu decât Model X Plaid, care are o greutate de 2.445 de kilograme. Astfel, va avea de suferit la capitolul dinamică și performanță.

În ceea ce privește experiența la volan, informatorul a menționat că suspensia lui Cybertruck s-a simțit mai confortabilă decât cea de pe Model S sau X, iar vehiculul a oferit senzația de lux comparativ cu frații săi mai mici, având scaune mai late și mai confortabile.

În același timp, raza de întoarcere a vehiculului a fost descrisă ca uimitoare, iar informatorul a mai evidențiat faptul că acel compartiment de stocare pentru bagaje din partea frontală (denumit frunk), dispune de o caracteristică de deschidere/închidere automată, pentru a face viața mai ușoară.

Privind din perspectiva practicalității, se zvonește că spațiul din frunk al lui Cybertruck este atât de generos, încât o persoană cu o înălțime de aproximativ 1,70 metri ar putea sta întinsă cu lejeritate.

Patul din cel mai nou model Tesla nu dispune de orificii pentru sistemul de climatizare, dar fereastra mijlocie se poate deschide, permițând camping-ul în pat cu controlul climatic potrivit.

În ceea ce privește patul în sine, acesta vine cu trei prize în total (una de 240 de volți și două de 120 de volți). Pe lângă acestea, a menționat că Cybertruck va dispune de încărcare bidirecțională și o priză de 240 de volți.

La final, informatorul a dezvăluit că evenimentul de lansare al lui Cybertruck a fost programat, deși nu a fost încă anunțat oficial. Desigur, trebuie să ne amintim că niciuna dintre aceste informații nu a fost confirmată oficial încă, așa că este bine să le primim cu o doză sănătoasă de prudență.

Comentarii (5)

  • Sunt de acord cu Musk… este din alta galaxie si acolo trebuia sa rămână. Descrierea hidoșeniei este inutilă, dar fiecare cu plăcerile lui.
    9 5
  • Se va vinde ca pâinea caldă la publicul țintă.
    1 4
  • Dacă tu spui… S si X nu se vând ca pâinea caldă, chiar din contră. Vom vedea cât “public țintă” avem la la chestia asta… tu îți iei?
    4 2
  • Banditos
    Toate colturile alea sunt ideale, perfecte, sublime in preajma unui țânc de 3-4 ani. Sau al unui adult cu mai mult de 3 beri la bord
    3 0
  • Strugurii sunt acri !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru