Versiunea de serie a conceptului Cadillac Celestiq: 608 CP și 483 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Marti, 18.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a publicat primele imagini și informații despre versiunea de serie a conceptului Celestiq. Noul vârf de gamă electric dispune de 608 CP și poate parcurge până la 483 de kilometri cu o singură încărcare.

Conceptul Cadillac Celestiq a fost prezentat în vara acestui an, iar acum a venit momentul să facem cunoștință cu versiunea de serie a acestuia.

Dezvoltat pe arhitectura Ultium, noul model cu zero emisii al americanilor și rămâne fidel conceptului, din punct de vedere al designului exterior. De remarcat grila închisă, farurile Digital Micromirro Device (cu 1.3 milioane de pixeli fiecare), plafonul plonjat, jantele de 23 de inch și portierele cu deschidere/închidere electrică.

Noul Cadillac Celestiq se vrea a fi un model ultra luxos, iar acest lucru se poate observa cel mai bine la interior. Pasagerii vor regăsi aici piele cusută manual, un display uriaș de 55 de inch, ecran de 11 inch integrat în consola centrală, iar cei din spate au și ei un așa numit Rear Command Center cu display de 8 inch și două ecrane de 12.6 inch.

Avem apoi un sistem de climatizare pe 4 zone, accente metalice, scaune încălzite și ventilate și sistem audio AKG cu 38 de incinte.

Modelul cu zero emisii este echipat cu două motoare electric, așadar tracțiune integrală, care dezvoltă o putere estimată de 608 CP și 867 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h în 3.9 secunde.

Bateria cu o capacitate de 111 kWh promite o autonomie de până la 483 kilometri (estimată).

Acumulatorul poate fi încărcat la stații rapide cu până la 200 kW. Potrivit celor de la Cadillac, 10 minute ar trebui să fie de ajuns pentru o autonomie de 126 kilometri.

Tot la capitolul tehnic trebuie amintită suspensia pneumatică, adaptivă și sistemul de direcție integrală. Totodată, Celestiq are 115 componente printate 3D (inclusiv structurale).

Cadillac Celestiq va intra în producție în luna decembrie 2023. Așa cum era de așteptat, clienții care vor plăti cel puțin 300.000 de dolari pe un exemplar, își vor putea personaliza mașina după bunul plac, astfel încât să nu existe două la fel.

via Cadillac

Comentarii (2)

  • asta da
    masina de lux, mai ales prin conceptia tehnica propusa: fara vibratii, fara zgomote, fara noxe sau mirosuri care nu se pot alatura ideii de lux.

    designul este unic si spectaculos, ca si pretul cerut. dpmdv, mercedes eqs este mai tentant, nu doar ca pret, cat mai ales ca imagine.
    5 4
  • Cred că sunt doar niște desene și nu fotografii. Ceva ce mi se pare neverosimil sunt luminile aflate pe partea laterală spate (sus și jos) care par să lumineze pentru cei de pe trotuar. Iar standardul clasic de eleganță este considerat a fi cel de trei volume nu cel de două volume și jumătate cum pare a fi acesta care mă duce cu gândul la limuzina Tatra din anii 60.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru