Versiunea electrică a lui Volvo XC40 va fi prezentată în 16 octombrie: SUV-ul va primi un nou sistem de asistență activă

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că versiunea electrică a SUV-ului XC40 va fi prezentată în 16 octombrie și va deveni primul model al constructorului echipat cu un nou sistem de asistență activă.

Volvo a anunțat încă din vara anului trecut că primul său model electric va fi reprezentat de o versiune electrică a lui XC40, iar acum suedezii au oferit o serie de informații oficiale suplimentare.

Astfel, versiunea electrică a lui Volvo XC40 va fi prezentată publicului în 16 octombrie, iar până atunci producătorul va continua campania de teasing cu o serie de detalii pe parcursul următoarelor săptămâni. Cel mai probabil, livrările pentru varianta electrică vor începe în prima parte a anului 2020.

De asemenea, Volvo a dezvăluit că versiunea electrică a lui XC40 va fi primul model al constructorului echipat cu un nou sistem de asistență activă (Advanced Driver Assistance Systems) care este reprezentat de senzori ultrasonici, radare și camere video.

Nu este foarte clar ce funcții va avea noul sistem de asistență, întrucât Volvo s-a limitat să afirme că acesta poate fi dezvoltat în continuare și că va reprezenta fundația unor viitoare tehnologii autonome.

Reprezentanții Volvo afirmă că dezvoltarea unui model electric prezintă o serie de provocări în termeni de siguranță, astfel că inginerii au reconfigurat structură frontala și posterioara a SUV-ului pentru a oferi același nivel de siguranță pentru șofer și pasageri ca într-un model echipat cu motor cu combustie internă.

Pentru moment, Volvo nu oferă însă niciun fel de detalii despre performanțe sau autonomie, cu excepția mențiunii că bateria va fi amplasată sub podea.

Volvo XC40 beneficiază și de două versiuni plug-in hybrid, dintre care una are un sistem hibrid de 262 de cai putere și acumulator de 9.7 kWh.

Anterior, Volvo a confirmat că SUV-ul XC90 va primi de asemenea o versiune electrică.

Via Volvo

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Sunt foarte curios ce autonomie va avea...mai avem exact 3 saptamani de asteptat pana pe 16 octombrie.....

    Ceva tare INTERESANT apropos de suedezi & masinile autonome, de aceasta data despre SCANIA, ceva complet autonom - FARA SOFER:

    Suedezii prezintă în premieră propriul camion complet autonom Scania AXL, cu design inspirat din filmele Sci-Fi

    Sursa:

    https://piataauto.md/Stiri/2019/09/Suedezii-prezinta-in-premiera-propriul-camion-complet-autonom-Scania-AXL-cu-design-inspirat-din-filmele-Sci-Fi/
    7 6
  • Volvo adica Geely china.
    Jaguar adica Tata motors india!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru