Versiunea electrică a lui Volvo XC40 va fi prezentată până la sfârșitul anului: vânzările vor începe în 2020

de Daniel Popescu
Luni, 01.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că versiunea electrică a SUV-ului XC40 va fi prezentată oficial în acest an înainte de startul vânzărilor în 2020.

Volvo a anunțat în vara anului trecut ca XC40 va deveni primul model electric din gamă, însă la vremea respectivă nu a oferit detalii suplimentare.

Oficialii constructorului suedez au confirmat însă acum pentru publicația Automotive News că versiunea electrică a SUV-ului XC40 va fi prezentată în cursul acestui an, în timp ce livrările sunt programate să înceapă în 2020.

Pentru moment nu există informații despre specificațiile tehnice sau autonomia viitoarei versiuni electrice a lui XC40, însă știm deja că aceasta va utiliza platforma Compact Modular Architecture (CMA) folosită și de Polestar 2, primul model electric al brandului de performanță lansat recent de Volvo.

De asemenea, Volvo a anunțat în luna februarie ca XC40 va primi și două versiuni plug-in hybrid, T4 Twin-Engine și T5 Twin-Engine, însă pentru moment a publicat datele tehnice doar pentru a doua versiune, care va fi echipată cu un sistem hibrid care generează în total 262 de cai putere.

Suedezii nu au anunțat încă startul vânzărilor pentru cele două versiuni PHEV, însă cel mai probabil acestea vor fi disponibile în showroom-uri înaintea variantei electrice.

Noile versiuni electrificate pregătite pentru XC40 fac parte dintr-un plan ambițios al celor de la Volvo, care își propune ca jumătate dintre vânzări să fie generate de mașini electrice până în 2025. În plus, Volvo speră ca până la 25% dintre vânzări să fie asigurate de mașini plug-in hybrid, în creștere puternică comparativ cu nivelul actual de 10%-15%.

Via Automotive News, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru