Versiuni de performanță pentru modelele electrice din portofoliul Volkswagen: gama ID GTX ar urma să ajungă pe piață în 2021

de Cornel Șocariciu
Vineri, 13.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește o gamă completă de versiuni de performanță pentru viitoarele modele electrice. Primul model care va primi o variantă de performanță GTX va fi SUV-ul ID.4.

Gama de vehicule electrice Volkswagen ID ar urma să crească rapid în următorii ani. Alături de versiunile "normale", nemții vor veni pe piață și cu variante de performanță.

Conform unui raport publicat recent, nemții au înregistrat deja denumirea GTX, aceasta urmând să fie utilizată pentru versiunile de performanță din gama ID. Același raport menționează că primul model care va primi o astfel de variantă va fi SUV-ul ID.4 (foto). Modelul are la bază conceptul ID Crozz, prototip expus în premieră în 2017.

Versiunile de performanță GTX ar urma să folosească o configurație cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, iar debutul viitorului ID.4 GTX ar urma să aibă loc în prima parte a anului 2021.

În același timp, oficialii producătorului german lucrează și la versiuni R. Primul model care va primi o variantă semnată de divizia de performanță R va fi hatchback-ul ID.3, iar debutul va avea loc în cel mult 5 ani.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • gretaxatu
    asa cum ma asteptam: GTX de la GreTaXa
    pe gram de CO2, inclusiv alea expirate de fiecare
    15 4
  • Probabil ca gtx-ul o sa aiba tamburii mai mari pe spate si vor fi de la Brembo.
    7 7
  • Io as prefera frana regenerativa de la brembo, tamburii pot fi si de logan.
    6 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru