Volkswagen pregătește noutăți pentru ID3: modelul electric va avea autonomie mai mare, dar și o versiune de performanță

de Paul Cosma
Joi, 31.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește deja o serie de noutăți pentru primul său model electric din familia ID. Volkswagen ID3 va avea în curând o versiune cu autonomie mai mare, dar și o versiune de performanță, potrivit declarațiilor lui Frank Welsch, directorul de cercetare și dezvoltare al companiei.

Prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ID3 a fost primul pas mare făcut de Volkswagen în direcția electrificării.

Totodată, ID3 a devenit și primul model electric din familia ID. La câteva luni de la momentul lansării, oficialii VW vorbesc deja despre îmbunătățirile ce vor fi aduse lui ID3 în viitorul apropiat.

Frank Welsch, directorul de R&D de la Volkswagen, a spus că autonomia este dorința cea mai arzătoare a clienților. Astfel, VW ID3 va primi în curând o versiune cu autonomie mai mare. În prezent, în funcție de bateria aleasă, autonomia lui ID3 poate varia, în ciclu WLTP, între 330 și 550 km.

“Nu vom crește autonomia printr-o baterie mai mare, din cauza greutății și a costurilor suplimentare. În schimb, vom îmbunătăți densitatea bateriei,” a explicat Welsch.

În plus, reprezentantul VW a reiterat ideea că ID3 va primi și o versiune de performanță R, în cel mult 5 ani.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Versiunea cu autonomie de 550 km WLTP - la un pret de circa 32-35.000 EURO - ar avea un succes URIAS.....
    Poate nu o echipare de top ci una medie, la acest nivel de pret, ar fi grozava.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru