Versiuni entry-level noi pentru Lucid Air: Pure și Touring. 487 CP și preț de 92.000 de dolari

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucid Motors a lansat două versiuni entry-level noi pentru modelul electric Air. Cea mai accesibilă versiune se numește Pure, iar următoarea echipare în ierarhie poartă numele Touring. Versiunea Pure aduce un propulsor de 487 de cai putere și pleacă de la 92.900 de dolari.

Constructorul american de mașini electrice a adus două versiuni noi pentru unicul lor model, Air. Astfel, modelul electric primește două versiuni entry-level noi, numite Pure și Touring, care oferă propulsoare de aproape 500 de cai putere, respectiv de peste 600 de cai putere.

Cea mai accesibilă versiune, Lucid Air Pure, vine cu un propulsor alcătuit din două motoare electrice, una pentru fiecare punte. Propulsorul noului model dezvoltă 487 de cai putere și atinge 96 de km/h în doar 3.8 secunde. Bateria noii versiuni, alcătuită din 18 module, promite o autonomie de 660 de kilometri în regim EPA. La o stație de încărcare rapidă sunt necesare doar 15 minute pentru o autonomie de 321 de kilometri.

Lucid Air Pure este cea mai ieftină versiune a modelului cu zero emisii, cu un preț de pornire de 92.900 de dolari. Anul viitor, compania va lansa o versiune și mai accesibilă a lui Pure, care va avea doar un singur motor electric și un preț de 87.400 de dolari.

Următoarea versiune în ierarhie este Lucid Air Touring.

Configurația propulsorului este aceeași cu cea văzută la versiunea Pure, însă acesta livrează acum 628 de cai putere. Asta înseamnă un sprint de la 0 la 96 de km/h în 3.4 secunde, iar noul model promite o autonomie de 684 de kilometri. Acumulatorul este același ca la versiunea Pure.

Lucid spune despre această versiune că este cea mai eficientă dintre toate, cu un consum de 13.4 kWh/100 de kilometri. Prețul noului Lucid Air Touring pleacă de la 107.400 de dolari.

Livrările noilor versiuni vor începe la sfârșitul anului.

Comentarii (3)

  • Foarte mișto arată mașina, dar când încep electricele să se ieftinească, parcă așa era planul, nu ?
    6 0
  • biju-lectrique
    Numerele arata tot mai bine. Mai putin la pret, dar daca ne gandim cat costa si o benzinara, nu mai e asa ozn.
    Daca vrei o benzinara cu performantele astea scoti cel putin tot atata, daca nu spre spre dublu, din buzunar.
    1 0
  • Pai 90% din soferi nu caută așa performante si nici nu-si permit… deci buna la nimic. Nu aduce nici o schimbare…
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru