Acesta este noul Lucid Air Sapphire, cel mai puternic sedan electric din lume: peste 1200 de cai putere

de Tiberiu Safta
Luni, 22.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucid Motors a lansat cea mai puternică versiune a modelului electric Air, numită Sapphire. Noul model este propulsat de 3 motoare electrice care dezvoltă împreună peste 1200 de cai putere. Totodată, constructorul înființează și noua divizie de performanță a sa, numită Sapphire.

Lucid Motors, unul dintre cei mai importanți rivali pentru Tesla, tocmai a lansat cea mai puternică versiune a modelului electric Air. Aceasta se numește Sapphire și, conform mărcii americane, noul model este atât cel mai puternic sedan electric din lume, cât și cea mai puternică limuzină din toate timpurile.

Asta pentru că noul Lucid Air Sapphire este propulsat de 3 motoare electrice. Împreună, acestea dezvoltă peste 1200 de cai putere. Două dintre motoare sunt amplasate în puntea spate, iar celălalt motor rămas este montat în puntea din față.

Grație noii configurații, timpul de accelerație de la 0 la 100 de km/h este de sub 2 secunde. Mai mult, Air Sapphire atinge 160 de km/h în 4 secunde și acoperă 400 de metri în doar 9 secunde. Noul model promite o viteză maximă de peste 320 de km/h. Deocamdată, Lucid nu a divulgat informații despre acumulator sau despre autonomia noului model de performanță.

Față de celelalte versiuni ale lui Lucid Air, noul Sapphire conține o serie de elemente estetice distincte.

Cele mai multe dintre acestea sunt elemente aerodinamice vizibile în partea din față și în spate. De asemenea, noul model introduce și o culoare nouă, albastru Sapphire, singura vopsea disponibilă pentru acest model.

Bineînțeles, noua vopsea este de tip two-tone, mulțumită plafonului vopsit în negru. Jantele au un design strict aerodinamic și conțin capace detașabile confecționate din fibră de carbon. Aderența este oferită de anvelope Michelin PS4S, iar frânele sunt fabricate din carbon-ceramică.

Interiorul aduce o nouă temă de design, Sapphire Mojave. Asta înseamnă scaune sport îmbrăcate în piele neagră în combinație cu alcantara și cusături contrastante albastre. Scaunele pot fi reglate electric în 18 direcții și oferă funcții de încălzire, răcire și de masaj. Bordul și panourile portierelor conțin inserții din lemn de culoare închisă, iar volanul și plafonul sunt îmbrăcate în alcantara.

De asemenea, sistemul multimedia și instrumentarul digital conțin o temă de design nouă Sapphire, care introduce și noi moduri de condus, deocamdată nespecificate.

Suspensia lui Lucid Air Sapphire a fost modificată prin arcuri și bucșe mai tari și prin setări noi ale nivelului de amortizare.

Modificări au fost făcute și la sistemul ABS, servodirecție, controlul tracțiunii și la controlul stabilității. Noul model dispune și de tehnologie de vectorizare a cuplului.

Odată cu prezentarea noului model, Lucid a anunțat și înființarea propriei divizii de performanță a mărcii, numită Sapphire.

Noul Lucid Air Sapphire va fi produs în serie limitată, iar prețul de pornire este de 249.000 de dolari în Statele Unite. Producția noului model va începe în primul semestru din 2023.

via Lucid

Comentarii (5)

  • ioi ce ieftin... vreau si eu la banii astia
    4 0
  • andrei
    nu e pt noi. dar trebuie admirat ce fac unii oameni. nu pot face toti doar produse care sa tina cont de raportul pret/calitate. se mai fac si unele care tin cont doar de calitate. banuiesc ca ai niste satisfactii mari sa lucrezi la un produs de genul asta. sigur, trebuie sa se si vanda ca altfel lucrezi degeaba :)
    5 1
  • Lucid este peste Tesla S (cu excepţia conducerii (semi) autonome)

    Sunt mai rapide, au range mai bun, se încarcă mai repede. Mai scumpe cei drept.

    Bravo Lucid.
    5 3
  • Imi place ca Tesla are concurenta dar am inteles ca au probleme majore in a produce masinile in masa
    2 0
  • Si totuși pe ăștia de la Lucid cine-i sponsorizează? De 2 ani numai bla, bla…..
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru