Vi-l mai amintiți pe Toyota FJ Cruiser? Japonezii vor să-l readucă la viață cu prototipul unui crossover de oraș cu apetit pentru off-road

de Bogdan Mirică
Vineri, 14.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit la Salonul Auto de la New York un concept denumit FT-4X. Acesta ar urma să anticipeze lansarea unui urmaș pentru vechiul FJ Cruiser, un off-roader cu aspect retro care a ajuns chiar și pe străzile din România.

Sunt puțini cei care au auzit de Toyota FJ Cruiser, un model care a apărut sporadic chiar și pe străzile din România. Creat pentru a fi un off-roader pur cu un stil retro, întocmai ca europeanul Land Rover Defender și americanul Jeep Wrangler, modelul japonez a fost produs până anul trecut.

Se pare că japonezilor li s-a făcut deja dor de el, pentru că au adus la Salonul Auto de la Shanghai un concept care ar putea anticipa lansarea unui urmaș. Conceptul se numește FT-4X și oferă o reinterpretare futuristă a formelor retro pe care le oferea FJ Cruiser.

Numele său este o abreviere de la Future Toyota Four-Wheel Drive Crossover, iar designul evocă motive clasice, cum ar fi grila albă a vechiului FJ Cruiser și a lui FJ40 Land Cruiser. Blocurile optice sunt însă ceva mai moderniste și beneficiază de lumini LED.

Potrivit celor de la Toyota, FT-4X este un crossover cu dimensiuni care îl recomandă pentru mediul urban, dar cu potențial de a face față unor provocări serioase în teren accidentat.

Atunci când nu face nici una nici alta, FT-4X încearcă să fie o mașină practică, oferind o deschidere inovativă a portbagajului. Ușile se pot deschide opus sau vertical, în funcție de nevoile utilizatorului.

Urmareste Automarket
Interiorul este presărat și el cu o mulțime de inovații. Sistemul audio este detașabil și poate fi folosit de șofer și pasageri atunci când ies la picnic.
Gurile de ventilație se pot roti în așa fel încât să răcească sau să încălzească băuturile din suportul de pahare. În consola centrală se găsește un sac de dormit, iar mânerele ușilor pot susține și sticle.

Dacă va primi undă verde, Toyota FT-4X ar urma să fie dezvoltat pe noua arhitectură a japonezilor, cea care stă la baza lui C-HR și Prius și cea pe care se va dezvolta viitoarea generație Corolla.

Comentarii (6)

  • E frumos conceptul.
    8 4
  • Nu stiam ca Toyota activeaza si in industria frigiderelor...
    6 10
  • Superba masina! Arata mult mai fresh decat C5 Aircross. Pariez ca e si mai fiabila!
    9 7
  • urata, nefiabila si un dezastru la tinuta de drum

    http://www.offroaders.com/reviews/toyota-fj-cruiser-discontinued/

    Daca o scot pe asta noua asa cum e in poze, concurenta poate sa stea linistita.
    1 10
  • andrei
    @Alex, fac si ei ce pot, din pacate pentru ei, de aici inainte, drumul nu e decat in jos.
    iNCA UN MODEL ABSOLUT ORIBIL SI CARE NU ARE NICIUN SENS.
    1 5
  • AndreiRN
    FJ55 a rams si astazi o masina visata de pasionati de off road.
    Iron Pig.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru