Victime colaterale în cadrul Volkswagen: cererea mare pentru SUV-uri ar putea duce la eliminarea unor monovolume din portofoliu

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările excelente înregistrate de SUV-urile Volkswagen ar putea duce la eliminarea unor monovolume din gama producătorului german. În prezent, acest segment este reprezentat de Golf Sportsvan, Touran și Sharan.

În ultimii ani, cererea pentru segmentul SUV a crescut într-un ritm impresionant. Pentru a putea face față cererii, au existat și producători care au renunțat la anumite modele în favoarea SUV-urilor. Volkswagen este unul dintre constructorii care în ultimii ani a ales să scoată din gamă modelele ale căror vânzări au scăzut consistent.

Arno Antlitz, șeful departamentului financiar din cadrul Volkswagen, a declarat recent că producătorul german ar putea renunța și la o parte dintre monovolumele aflate în portofoliu.

În prezent, acest segment este reprezentat de Golf Sportsvan (foto), Touran și Sharan. În primele 11 luni ale anului, Volkswagen Touran a fost cel mai bine vândut monovolum al producătorului german: 69.814 unități, în scădere cu 14% raportat la același interval din 2018. Vânzările lui Golf Sportsvan au fost de 40.215 unități, în scădere cu 26% față de primele 11 luni din 2018, în timp ce vânzările lui Sharan au ajuns la 20.854 de exemplare, în creștere cu 1.7%.

În același interval, SUV-urile T-Roc și Tiguan au reușit performanțe impresionante: 245.056 de exemplare Tiguan au fost comercializate în primele 11 luni ale anului, respectiv 193.963 de unități T-Roc.

În urmă cu câteva luni, Jürgen Stackmann, directorul departamentului de marketing și vânzări din cadrul Volkswagen, a declarat că sunt șanse mari ca monovolumul Golf Sportsvan să nu primească o generație nouă.

Via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru