Victorie pentru producătorii auto care susțin WiFi: tehnologia a primit vot favorabil din partea europarlamentarilor, după ce a fost promovată și de Comisia Europeană

de Paul Cosma
Vineri, 19.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parlamentul European a votat în favoarea tehnologiei WiFi ca standard pentru viitoarele mașini conectate, propunere susținută de Comisia Europeană și de producători precum Volkswagen, Renault sau Toyota. În tabăra “învinșilor” se numără Daimler, BMW, Ford sau grupul PSA, care au sprijinit varianta 5G.

Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns la un numitor comun în disputa WiFi vs. 5G. După ce, inițial, au susținut 5G-ul, europarlamentarii au votat în plen în favoarea tehnologiei WiFi ca standard pentru mașinile din Europa, aceeași propunere fiind promovată intens de Comisia Europeană.

Această decizie este o victorie pentru producători precum Volkswagen, Renault sau Toyota, care s-au declarat susținători ai tehnologiei WiFi ca mijloc de comunicare între vehiculele conectate. De cealaltă parte, Daimler, BMW, Ford sau PSA trebuie să accepte “înfrângerea 5G”.

Într-o scrisoare adresată guvernului german, BMW a transmis că “impunerea tehnologiei Wi-Fi va cauza întârzieri semnificative în lansarea europeană a comunicațiilor car-to-car și car-to-infrastructure.”

În continuare, singura piedică în calea WiFi mai poate fi pusă de Consiliul European, a cărui decizie poate să blocheze introducerea acestei tehnologii ca standard al industriei. Deocamdată, nu există informații cu privire la data la care Consiliul va anunța o poziție oficială.

Via Automotive News 

Comentarii (1)

  • Sunt sigur ca va creste siguranta in trafic enorm!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru