Parlamentul European

Joi, 14 Martie | Mediu

OFICIAL: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare Euro 7

Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice.
Miercuri, 15 Februarie 2023 | General

OFICIAL: Vânzările de mașini noi cu motoare termice, interzise din 2035 în Europa

Parlamentul European a aprobat oficial planul de a interzice vânzările de mașini noi în Europa, începând din 2035. Din acel an vor putea fi vândute doar vehicule cu zero emisii.
Joi, 20 Octombrie 2022 | General

Parlamentul European: toate statele membre UE trebuie să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri

Mai mulți deputați din Parlamentul European au adoptat o măsură care vizează montarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice la fiecare 60 de kilometri de drum în statele membre ale Uniunii Europene. Toate aceste țări, printre care și România, vor trebui să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri până în 2026.
Vineri, 19 Aprilie 2019 | Tehnologie

Victorie pentru producătorii auto care susțin WiFi: tehnologia a primit vot favorabil din partea europarlamentarilor, după ce a fost promovată și de Comisia Europeană

Parlamentul European a votat în favoarea tehnologiei WiFi ca standard pentru viitoarele mașini conectate, propunere susținută de Comisia Europeană și de producători precum Volkswagen, Renault sau Toyota. În tabăra “învinșilor” se numără Daimler, BMW, Ford sau grupul PSA, care au sprijinit varianta 5G.
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 | Industrie

Rezoluție europeană: autoritățile vor ca toate mașinile noi să fie echipate obligatoriu cu sisteme pentru detectarea pietonilor și frânare automată

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care propune ca toate mașinile noi să fie echipate obligatoriu cu sisteme pentru detectarea pietonilor, frânare automată și asistență la accelerare.
Joi, 25 Aprilie 2013 | Mediu

Parlamentul European scade dramatic bariera emisiilor de CO2 pentru următorii ani, producătorii se opun

Politicienii din Parlamentul European au introdus un set de reglementări mai stricte pentru producătorii de automobile, care îi va obliga pe aceştia să aibă o medie a emisiilor de 95 de grame CO2/km în cazul modelelor produse în 2020.
Joi, 29 Septembrie 2011 | Siguranta

Parlamentul European va impune limită de 30 km/h în oraş

Europarlamentarii vor să reducă decesele în rândul pietonilor prin reducerea vitezei maxime în oraş de la 50 la 30 km/h. Măsura va fi aplicată treptat în toate statele Uniunii europene.

Tag-uri similare

Uniunea Europeana, UE, Parlamentul European, proiect lege
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru