Video. Audi îmbunătățește farurile Digital Matrix LED pentru e-tron: SUV-ul electric proiectează animații luminoase

de Daniel Popescu
Vineri, 16.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că farurile Digital Matrix LED de pe SUV-urile electrice e-tron și e-tron Sportback pot proiecta cinci tipuri de animații luminoase. Una dintre ele are rolul de a lumina pietonii de pe marginea drumului.

Audi a anunțat o actualizare minoră pentru SUV-urile electrice e-tron și e-tron Sportback. Principala noutate propusă de constructorul german vizează farurile Digital Matrix LED, care acum sunt capabile să proiecteze cinci tipuri de animații luminoase.

Audi compară aceste animații grafice cu cele oferite de un proiector pentru filme și afirmă că setările sunt stabilite ușor de șofer prin intermediul sistemului de infotainment.

"Farurile Digital Matrix LED emit particule unice. La introducerea pe piață, această tehnologie oferă o selecție de cinci animații diferite când mașina este parcată, fiecare cu grafică unică și text selectat prin ecranul touch al mașinii", menționează Audi.

Una dintre animații are rolul de a ilumina pietonii sau obiectele de pe marginea drumului, care în mod normal ar fi dificil de detectat pe timp de noapte. De asemenea, o altă animație utilă este cea care proiectează pneurile pe banda de mers, pentru ca șoferul să înțeleagă mai ușor zona acoperită de anvelope.

Pachetul de cinci animații este disponibil pentru moment doar în Europa.

În schimb, în Statele Unite, selecția de animații este mai săracă din cauza legislației. Audi susține însă că este în căutarea unor soluții pentru ca întregul pachet să poată fi utilizat inclusiv în Statele Unite.

Via Electrek

Comentarii (12)

  • da, un alt succes al triadei germane premium, ceva ce face diferenta fata de masinile normale. Dupa sunete la alegere la Merc, acum ai animatii de gradinita grupa mica la Audi. Ceva fara de care nu se mai poate trai in ziua de azi... minunat...
    14 3
  • Bogdan
    Sigur sunt facute de Hella, companie care are cateva mii de angajati si prin Romania, de la ingineri, designeri la muncitori la banda... Idea acestor faruri este de a proiecta semne de ciculatie, zebre, marcaje drum precum si alte balarii... Da, este partial un kitch dar poate avea si o utilitate...
    3 0
  • Asteptam replica BMW. Poate o versiune digitala a noii grile, pe care eventual sa poti juca X si 0?
    14 1
  • Muamaa,cat progres!Parca nu-mi vine sa cred ca s-a ajuns la asa ceva,pare ireal,cat a evoluat tehnologia,acum 51 de ani oamenii paseau pe luna iar acum avem animatii luminoase in faruri,inventia de la Audi eclipseaza pana si aselenizarea,eclipseaza tot.Wow!Bravo Audi! O sa iei premiul Nobel pentru stiinta,ce tehnologie ireala,pe ce culmi ale progresului a ajuns omenirea.
    8 4
  • mircea badea
    poate afisa ue pnl+usr?
    17 6
  • andrei
    nu, dar poate afisa ue mircea badea. e bine asa?
    4 10
  • @tatra
    acum 50 de ani americanii paseau pe luna ca sa fim corecti.
    Iar Audi cumpara farurile de la un furnizor, nu le fac ei. Un furnizor tot german. Ce sa faci daca astia muncesc si inoveaza? In loc sa stea sa chibitzeze pe pargine scuipand seminte ca tine.
    1 9
  • @samantarule,in loc sa ma ataci inutil si sa faci pe desteptul,calculeaza din 1969 pana acum cati ani sunt,mai prwcis din 20 iulie 69.
    6 3
  • Fanii vag vad ca sunt cei mai agresivi si putin inteligenti dintre toti fanaticii auto. Sa nu atingi Audi-ul cu o floare ca sar astia de fund in sus.Muncesc si inoveaza... :))) mai inoveaza gaura din dodoasca
    6 3
  • @tatraurss
    ce exact stii cand au pus americanii piciorul pe luna. Trebuie sa fi fost traumatizant pentru voi trolii de la sputnik sa vedeti cum ati pierdut cursa spatiala. Data asta v-a marcat. Da putinel acum aprox 50 de ani. Vrei sa stiu si ora exacta. hai sa nu intram in amanunte. Important e ca ati fost si sunteti de rasul lumii civilizate si atunci si mai ales acum cand nu mai starniti frica ci mila. Uitasem aproape de ura ta fata de germani si fata de romani depotriva. Asta e acum, doare sa vezi ca pana si in saraca Romanie nivelul de trai e mai ridicat ca in mareata rasie condusa de luminatul tatuc, cel mai mare pitic din lume, putin. Nasol. Pana una alta nemtii creeaza si inoveaza, aduc ceva nou si mai bun umanitatii, pe cand voi, betivii de stepa faceti umbra degeaba pamantului traind din vanzarea resurselor. Care nici alea nu vor mai fi cautate in curand, avand in vedere electrificarea. Iti dai seama ce rau iti va fi cand nu vor mai avea ruble sa-ti plateasca varsarea de laturi pe aici? Nu-I plange tu pe fanii vag ca aia au bani sa-si ia masini bune, nu umbla ca tine cu moskvici sau lada care acum un logan resapat si rebranduit este. Culmea si fabricat in Romania ca mancurtii habar n-au sa faca masini. Doar le asambleaza ca nord africanii din Tanger. Cam la nivelul ala sunteti.
    1 9
  • @Te-ai plans ca e medicatia prea puternica si te-am interceptat,vezi ca in noaptea asta primesti la Balaceanca din mila tovarasului Putin un samaliot plin cu medicamente,sa iesi cu lanterna si sa faci semn unde sa aterizeze ca ni s-a ars dioda de la glonass.Nu zaietz,nu pagadi :)))
    2 2
  • cand nu mai ai argumente o dai pe caterinca? Cam penibil si neconvingator. Nu-ti iei simbria azi.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru