VIDEO: BMW a obţinut prima victorie de etapă în Raliul Dakar 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.01.2011
Stephane Peterhansel a obţinut joi prima victorie de etapă pentru constructorul BMW în ediţia 2011 a Raliului Dakar.

BMW a reuşit joi să întrerupă dominaţia rivalilor de la Volkwagen în Raliul Dakar, după ce Stephane Peterhansel a obţinut prima victorie de etapă pentru constructorul german în ediţia din acest an.

Francezul a parcurs traseul de 423 km dintre localităţile chiliene Calama – Iquique în 4 ore, 33 de minute şi 19 secunde, fiind cel mai rapid în momentul în care a trecut linia de sosire pe malul Pacificului. Victoria i-a permis să revină pe poziţia a doua în clasamentul general, însă Peterhansel preferă să rămână precaut în privinţa următoarelor etape.

"Nu a fost o probă uşoară, prima desfăşurată în deşert. Am reuşit să-i depăşim pe Nasser Al-Attiya şi Carlos Sainz în acelaşi timp în apropiere de start, când au comis greşeli. Apoi am făcut noi o greşeală, am avut o pană şi am lovit o piatră. Am forţat din nou până la sfârşit şi am ajuns din urmă ambele maşini înainte de dune. Maşina mea este perfectă, dar nu va fi uşor să fiu primul pe traseu în etapa următoare", a declarat el.

Clasamentul a fost completat de patru piloţi de la Volkswagen, în ordinea Al-Attiyah, Sainz, Giniel de Villiers şi Mark Miller.

Iată clasamentul etapei a cincea:

1 Stephane Peterhansel (BMW) in 4:33m19
2 Nasser Al-Attiyah (VW) +0:01m24
3 Carlos Sainz (VW) +0:03m15
4 Giniel de Villiers (VW) +0:05m21
5 Mark Miller (VW) +0:20m42

Iată clasamentul general după primele cinci etape:

1 Carlos Sainz (VW) in 15:45m48
2 Stephane Peterhansel (BMW) +0:02m26
3 Nasser Al-Attiyah (VW) +0:02m33
4 Giniel de Villiers (VW) +0:21m20
5 Krzysztof Holowczyc (BMW) +0:47m53

MANI GYENES, LOCUL 26 LA CLASA MOTO

Cei doi piloţi romani angrenaţi în Raliul Dakar la clasa moto au obţinut noi rezultate onorabile şi în etapa a cincea. Mani Gyenes a terminat pe locul 26, urcând astfel pe locul 24 în clasamentul general, în timp ce Marcel Butuza a ocupat poziţia 75 la etapa şi 77 în clasamentul general.

Iată rezumatul celei de-a cincea etape din Raliul Dakar 2011:

Comentarii (11)

  • Bravo
    4 0
  • BaditzaEx
    felicitari !
    dar de Mitsubishi ce se mai aude, ca dominau acum cativa ani competitia asta ?:(
    4 1
  • Vasilica
    Am auzit ca BMW a furat tehnologia de la Mitsubishi ca altfel nu reuseau sa faca masini!
    6 9
  • @ VAsilica
    Ai un nume predestinat.
    5 3
  • @vasilica
    Da ba, a ajuns sa fure BMW TEHNOLOGII de la japonezi. Voi ATI uitat cine e Germany??? Astia au inventat cam tot ce se putea pe acest pămînt . Japonezii când umbla GERMANY in Mercedes-Benz ei abia inventau bicicleta. ASA ca lăsați BMW- ul unde este.
    5 2
  • Victor
    @BMW
    Dute taica pe la scoala =)))))))))))))))))))),cred ca tie Restauratia Meji,Japonia Militarista sau faptul ca Japonezii pana de curand au fost a doua economie a planetei(germania fiind a treia),nu iti spun nimic..Japonia este al doilea producator mondial de masini in timp ce Germania este al patrulea fiind in pericol de a ajunge pe locul 5 in urma Coreei de Sud(Coreea de Sud este o tara foarte avansata si nu sunt chinezi asa cum ai fii tentat sa crezi in timp ce contemplzei la viata lu Salam si Adi Minune).

    Legat de performanta BMW, da in momentu de fata dispun de cea mai avansata tehnologie si pe masinile de serie,dar sincer daca te apuci sa compari Mitsubishi Pajero si L200 cu X5/X6 este ca si cum ai compara decenta cu curvasaria.
    2 7
  • BaditzaEx
    @BMW
    Badie esti PRAF, vb astea alea lu' Fane/Gheorghe/ Ilie de la coltul blocului sau de la tine-n sat linga camin cultural unde-ti serbai majorat cu o sapt inainte sa pleci in spanica a cules de capsuni sau italica , pt a te intoarce in tara cu un ursuletz sau un golf 2-3 sdi sau tdi ... de din astia ca voi sunt satul , dar oricum iti repet si tie si la altii , da un sarci pe goagal si vezi tu cand a scos Mitsubishi primul automobil, vezi ca au si ei vreo 100 de ani iar dk ar exista mai mult de 1 neuron in capsorul ala al tau ar sti ca Mitsubishi si-a adus un mare aport in evolutia automobilistica...
    Dar oricum , cu nickname-uri BMW_ist, TeDeI_st, AUDI_st si altii nici nu-mi mai bat capul.
    4 5
  • @victor
    Ce SUA vai prapaditilor , voi măcar ATI fost in SUA ? Spenete-mi si mie ce tehnica produce SUA si ce produce MADE IN GERMANY??? Eu sunt in SUA la moment si ei pe lângă Germania sunt zero. Ei se închina la fahrenheit, BMW , BOSCH, MERCEDES ,Maybach,PORSCHE,, Audi , Carl zeiss , Lemforder, SIEMENS (sunt cele mai moderne aparate de diagnosticat din lume medicina ) cine a fost Karl Benz , Gotleb Daimler, Einstein, MOZZART? SUA e mare produce mult dar nu la nivelul calitatii germane .,Când o sa aveți posibilitatea sa mergeți in Germania si apoi SUA O sa vedeți ca e diferența in tot, tot ce produce Germania e de calitate superioară lui SUA .ASA ca nu va uitati la cifre ca SUA in cifre se lauda in realitate sunt in spatele mult dezvoltatei GERMANY.
    11 3
  • kumite
    tehnica americana
    Au incercat americanii navata cu ceva tehnica de la nemti.Ghici ce?A explodat.Lasati-o mai moale cu germania.Nemtii sunt acolo,americanii sunt acolo,europa e acolo,numai noi sunt pe nicaieri.Prea smecheri ca sa avem ceva cu care sa ne laudam.Vorbeam de ceva concret romanesc!
    1 5
  • @KUMINTE
    Nu va incurcati de pacate , ca jumatate de glob merge pe mana germaniei .
    Si lasati rasurile de negri si mexicani din sua ca niciodata nu vor ajunge americanii ca nemtii.
    6 0
  • kumite
    bmwule
    Eu te-am inteles ca vii de unde vii.Las-o balta cu germanica ta.De ce nu te muti bah,acolo?.Deocamdata,au pierdut doua razboaie.Jumatate de glob merge pe mana germaniei?Poate comunitatea europeana,aia plina de puturosi!
    Numai de bine,obsedatule!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru