Video. Noul Volkswagen Golf R, surprins în teste fără camuflaj. Modelul va fi prezentat în 4 noiembrie

de Daniel Popescu
Joi, 22.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Volkswagen Golf R a fost surprins într-o sesiune de teste fără camuflaj pe circuitul de la Nurburgring. Noul model va fi prezentat oficial în 4 noiembrie.

Volkswagen face ultimele pregătiri înainte de prezentarea oficială pentru noul Golf R, la numai câteva săptămâni după ce a publicat primele imagini cu Golf GTI Clubsport.

Hot Hatch-ul a fost surprins într-o sesiune de teste pe circuitul de la Nurburgring fără niciun fel de camuflaj, astfel că toate elementele de design sunt vizibile.

Noul Golf R va avea jante cu design specific, spoilere modificate și va renunța la luminile de zi suplimentare amplasate la nivelul prizelor de aer. În plus, difuzorul spate va fi înlocuit cu unul nou, sistemul de evacuare va avea patru terminații, iar aripa de la nivelul hayonului va fi mai mare.

Din punct de vedere tehnic, Volkswagen Golf R va fi echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri TSI, care în cazul lui Arteon R generează 320 de cai putere între 5.350 și 6.500 rpm și 420 Nm începând cu 2.000 rpm.

Unitatea de propulsie va fi acompaniată de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală.

Nu în ultimul rând, inginerii pregătesc câteva modificări și la nivelul direcției și suspensiilor. Prezentarea oficială a lui Volkswagen Golf R va avea loc în 4 noiembrie.

Via Motor1

Comentarii (6)

  • Am un sac de popcorn în plan pentru duelul cu Yaris GRMN, bombinetta și mai extremistă ca GR.
    ...Deși nu-i exclus ca și GR-ul să-i facă probleme cu ”doar” 262 CP (sau 272, versiunea non-europeană.)
    14 3
  • andrei
    degeaba ii face probleme pe circuit. ca pachet complet, un golf e o oferta mai completa decat un yaris. ca nu te dai pe circuit tot timpul.
    6 7
  • Vrei masina rapida pe circuit, iei Lamborghini Aventador SVJ, cu 6:44:97 pe Nürburgring.
    Vrei masina de strada, semi-confortabila si semi-sportiva, cu portbagaj decent si loc mai mult decat suficient pentru 4 adulti, fie ei si de statura medie-mare si care sa nu arate ca o jucariuta sportiva adusa la 1:1, iei Golf R, sau altele din categoria asta. Daca vrei sa renunti la confort si/sau spatiu in favoarea sportivitatii, dinamicitatii si senzatiei de kart, ai o multime de alte variante, mult mai potrivite pentru nevoile astea decat un Golf R. E loc destul sub soare pentru toate, iar in functie de categorie ai mai mult dintr-o specificitate si mai putin din altele, ceea ce e normal, pentru ca masina perfecta nu exista, si chiar dac-ar exista, ar fi perfecta doar pentru o categorie de oameni, ci nu pentru toate categoriile, evident, in functie de nevoile si placerilor lor.
    Revening la Golf 8, inca nu ma obisnuiesc cu design-ul exterior, nu-mi vine sa cred cat e de urata, ma asteptam ca variantele GTI/R sa fie mai aratoase, cu elemente de design care sa mai imbunatateasca aspectul variantelor normale, da` nu-s cine stie ce diferente, pacat, as zice :(
    3 4
  • Eu visam la performanțe + polivalență 4x4 combinate cu practicitate minimă zi de zi ȘI distracție ocazională pe circuite... la prețuri omenești, nu de Aventadoare... :-)

    Clar că Golful R e o ofertă ”mai” completă -- trec peste oximoron, dar nici dac-aș fi dispus să plătesc aproape dublu pentru el nu m-ar tenta taman din cauza ălor 4 uși ale lui.
    Concluzie: avem și nu prea (mai) avem opțiuni în segmentul hot-hatch, egal dacă-n segmentele B sau C (excepții: Fiesta ST și Mini Cooper S.)
    9 0
  • @Kirotractor Totu-i relativ in lumea asta, iar ce-i omenesc pentru tine e neomenesc pentru altii, si viceversa.
    Revenind la "omenescul tau", nu prea mai sunt hot-hatch`uri pursange pentru ca nu prea se mai cauta/vand, clientii sunt din ce in ce mai orientati spre confort si starea aia de relaxare la volan, fara oboseala specifica masinilor care-ti cer prea multa .. soferie. Dar in acelasi timp, tot aceiasi oameni, adica majoritatea cumparatorilor genului asta de masina, isi doresc sa nu transpire la orice depasire si sa aiba un zambet tamp pe fata la calcarea acceleratiei - in special la drum intins, asa ca producatorii le-au pus cai, multi sau foarte multi, si astfel s-a ajuns la definitia hot-hatchului in vremurile astea. Ah, era sa uit, mai trebuie sa fie si practica - pentru ca in unele situatii e singura masina din familie sau este cea "de familie" - ci nu-i o jucarie barbateasca scoasa din garaj doar pentru gadilarea ego-ului masculin. Baga toate nevoile astea intr-un hot hatch si vezi daca nu-ti rezulta fix Golf R sau omoloagele lui de la alti producatori, cam cu aceleasi specificatii.
    2 2
  • Reliability Lover
    Vreau mașină de strada semi confortabila și semi sportiva, îmi iau Honda civic type r, nu cazan german...

    Ce fiabilitate crezi ca ai omule de la atât d e mulți cai dintr-un biet motor de 2 litri :/

    Dacă ai bani sa o dai peste 2 ani, sigur, orice mașină e buna, dar dacă aia 40k EUR trebuie sa te tina 10 ani... Mergi la japoneze, chiar dacă nu sunt aspirate :)
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru