VIDEO: O demonstraţie de siguranţă se termină prost din cauza unui şofer care nu-şi cunoaşte maşina

de Mircea Meșter
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şoferul unui Volvo XC60 a vrut să demonstreze capacitatea de frânare automată a maşinii la detecţia pietonilor. Problema e că maşina nu era dotată cu acest sistem, disponibil opţional pe SUV-ul suedez.

Înainte de a încerca să demonstrezi pe viu capacitatea sistemelor pe care le ai pe maşină, e bine să te asiguri că sistemele respective chiar există pe maşina pe care ai cumpărat-o. Deşi acest lucru pare absolut logic şi normal, posesorul unui XC60 a avut prea multă încredere în ceea ce credea că se află pe maşina sa şi a lovit doi bărbaţi din asistenţă în timp ce încerca să demonstreze funcţia de frânare automată la detecţia pietonilor. Totul se întâmplă în Republica Dominicană.

Problema pe care şoferul a observat-o abia după ce i-a lovit îndeajuns de puternic pe spectatorii deveniţi involuntar cobaii unui experiment nereuşit este că maşina nu beneficia de aportul de siguranţă activă pe care ţi-l dă opţiunea de detecţie a pietonilor. 

Volvo XC60 vine standard cu City Safety, pachet care detectează maşinile oprite în faţă la viteze de oraş şi frânează automat petru a evita accidentele nedorite. Pachetul extins, care include detecţia pietonilor şi a cicliştilor, este opţional şi implică comandarea sa în momentul achiziţiei maşinii. Din câte se pare, şoferul maşinii din imagine nu a ştiut acest detaliu.

Comentarii (21)

  • Un client de Volvo să fie prost? Nu credeam să văd.
    24 5
  • Toate padurile au uscaturi. Diferenta este ca intr-unele sunt mai putine si il altele mai multe. O astfel de uscatura este si protagonistul de mai sus.
    19 2
  • Ivanoafe, eu am un sistem de accelerare automată, la depistarea paraziților, te bagi? Revin, nu vrei să vii la "street maniacs " să simți o capota de M3?
    15 2
  • Au testat de fapt nivelul de protectie a pietonilor in loc de franarea automata.
    18 1
  • Sa mai vad smecherii de la Volvo care lauda atata sistemele alea.
    Sunt mai multi idioti cu BMW fata de Volvo din cauza ca pe strada sunt 10bmw-uri la cel mult 1 Volvo...
    10 5
  • @S desi iti apreciez logica in cazul de fata, sunt ferm convins ca soferii de Volvo in general nu au agresivitatea si nesimtirea soferilor de BMW, indiferent de cate BMW-uri sunt la fiecare Volvo.
    La fel e si in cazul Audi vs SAAB sa zicem si asta nu neaparat pentru ca masina il face pe om, ci pentru ca marcile precum BMW, Ferrari, Audi, etc sunt victime ale propriului succes si imagine. Adica daca faci un sondaj printre mafiotii de serviciu, nu stiu cat ti-ar spune "bai, daca reusesc sa vand fetele astea in Dubai, imi trag un Volvo pentru ca vreau sa fiu in siguranta si sa nu atrag atentie"
    11 4
  • Ivanoff
    Danutz, dragule, daca te referi strict la BMW, se pare ca nu-ti cunosti bn masina nici tu, afla ca mai are un sistem : Se cheama ''finished engine'' , probabil e gandit pt ''economie de carburant'', brusc motorul moare si nu mai porneste . Sa fie oare vreo problema de fiabilitate ? Nehh, eu zic ca-i o ''inginerie'' germana de ''reducere emisii'' :))))))). Apropo, vin la concurs, si ar mai fii inca ceva ca tot mi-ai adus aminte de M3. Tocmai am impins unul in iarna asta, nu mai pornea, probabil era pe ECO :)))))


    @mowglisor scumpule, tocmai imi mestecam cu lingurita in nes, iar cand ti-am citit bazaconiile, m-am umplut de pete neplacute pe camasa si pantaloni, varsa-i nes pe mine de ras. Tu mai zii ceva de inovatiile germane BMW. Apropo, ma bucur ca ai recunoscut, as mai adauga si ''cocalari'' si prost crescuti.


    Cred ca-i o chestie de sleau clipul.
    4 12
  • @Ivanoff avand in vedere ca toata viata ti-o petreci pe net, cautand articole din Rusia ca sa poti scuipa mai vascos pe tot ce e nemtesc, ma indoiesc ca petele de pe pantaloni si camasa sunt de la cafea, dar daca ai pantaloni si camasa albe, ca asa se poarta in spitale, nu se vede tare, stii cum zic ?
    12 1
  • Ivanezule, daca tu mesteci cu ligurita.......Cu dintii ce faci? Sugesti ceva de pe la lexus?
    5 1
  • @mowglisor
    Tu mai zi-ne cum e cu motoarele turbo care ''consuma mai putin'' ca cele aspirate :)))) . Apropo, tocmai a aparut un clip nou unde ce sa vzi ? un SRT8 american aspirat , dar cu greutate mai mare rupe un turbo AMG E class . Da-i de la 22:20 .
    1 5
  • Ivanoff
    https://www.youtube.com/watch?v=RXuaV4DA-v4

    Aici
    0 3
  • Ivanoff
    Apropo domle' mowgli, ce parere ai de cursa de anduranta de la Le Mans ? Tu te uiti la ea ? Unde se afla Audi, si unde se afla Toyota ca fiabilitate ? Zicea cv ca nu conteaza fiabilitatea la masinile de curse. BA CONTEAZA. Audi a trecut de ft multe ori pe la standuri, pe cand Toyota , o singura data . Ce ciudat !!!!

    @BuLache, tu spala-te pe maini, eu vb doar cu ingineri.
    1 3
  • @Ivanoff cand iti bati joc de tine insuti, mi-e chiar mila de tine.
    Ce parere am despre cursa de 24 de ore de la Le Mans si de ce intra Audi pe standuri ? Bai sincer nu stiu, dar stiu ca Audi are 13 titluri, Porsche are 16 si Toyota are 0... asa ca explicatii trebuie sa dai tu.
    4 1
  • Pentru ca cei de la Toyota sunt niste modesti. Nu demonstrezi nimic atunci cand castigi o cursa, un campionat... doua...trei... patru... etc.
    8 1
  • inexorabil
    Dane, te-am surprins în ofsaid! Ce vedem cu toţii mai sus, dincolo de orice dubiu? Că tu l-ai provocat primul pe Mafia!! Dar, vezi, eu prefer, de fiecare dată, să-l mustru pe el...Nostim, nu?

    Iar tu, "ivanoafe", continui la nesfârşit să urinezi pe sfaturile mele de bună credinţă...Eşti incorigibil, măi omuleţule avid de scandal.

    Legat de subiect, de ce şoferul respectiv trebuie musai calificat în chip negativ? Pun pariu că mulţi românaşi "superiori" ar lovi pietoni chiar beneficiind de sisteme ajutătoare...Acel om a făcut o confuzie între termeni, atâta tot.

    Apropo, Automarket, staţi că vă iau şi pe voi în colimator! Unele articole sunt tipice...tabloidelor. Sper că nu veţi ajunge să călcaţi pe urmele zevzecilor de la "Click", adică să vă concepeţi titlurile recurgând sistematic la interjecţia oligofrenică "uite". Cum ar fi venit acum? "Uite ce a făcut un şofer care nu-şi cunoaşte maşina". Una peste alta, UITE că un asemenea articol nu-l consider educativ! Oricum, nu mai poate fi educat nimeni în ţara asta lăsată de izbelişte...Nici măcar eu.

    Aş vrea, totuşi, ca maşinile din ţara lui Daimler şi Benz să nu mai fie prevalente la noi. Şi nu mă refer la calitatea lor în ansamblu, ci la faptul că mă simt...în postura celui accidentat în clipul de mai sus. Mai stilistic spus, panorama zilnică şi agresivă a "nemţoaicelor" îmi intră în ochii minţii precum a intrat acel Volvo în nefericitul spectator. Surprinzător, nu voi incrimina atât "triada" cât...Opel şi VW. Cumplită intoxicare vizuală involuntară. Hilfe!
    6 1
  • Ivanezule,cine ti-a spus treaba asta? Evgheni de peste prut? Pe bune! Viata fara indivizi ca tine ar fi fara haz.Din cand in cand trebuie sa ne mai dezcretim si noi fruntile.Si aici interveniti voi,mafiotii, muianezii,evgenezii,vizigotii(astia sunt aia care au venit in vizita),taragotii samd.
    5 1
  • @inexorabil
    Nu m-am gândit că @mafia este fan Volvo, cu toate c-a fost și "suedez ", dar dacă era un model nemțesc în știre, pe lângă cel puțin 7 comentarii sub denumiri diferite ale personajului, cu siguranță că existau mai multe critici, că na, unii posesori de mărci sunt mai proști decât alții.
    5 1
  • inexorabil
    Sincer, Dane, m-am săturat de AM până în gât şi încă un cap. Şi nu Mafiotu’ poartă vina. Lipseşte ceva esenţial pe acest site, care să mă facă să-l vizitez cu plăcere. Poate cauza o fi non-civilizaţia din noi sau mai degrabă “evaporarea” pasiunii autentice. Când eram copil, de-abia aşteptam să apară – aşa “comuniste” cum erau – Almanahul Auto şi revista lunară Autoturism (se pare că ACR n-o mai editează; chiar dacă pe piaţa actuală se găsesc alte publicaţii în domeniu, acestea mi se par “fără suflet”).

    Ca să revenim la prezent: mă întreb unde au dispărut @Octav72, @mntsn, @mip, @ScorpyonVAG, @slVW_83, @BaditzaEx, @Alpine77 ş.a. În ansamblu, a scăzut numărul postărilor pe AM. Multe articole se soldează cu zero comentarii! Este posibil să nu mai simţim aceeaşi atracţie pentru maşini ca altădată?

    Majoritatea intervenţiilor mi se par “seci” sau ostile la adresa altora. Plus că demult n-am mai reţinut o afirmaţie memorabilă. Nu ştiu, da’ trebuie schimbat ceva din temelii pentru ca acest site să-mi suscite din nou interesul (şi nu numai mie).
    4 1
  • Cand intrau in mod regulat userii enumerati mai sus, nu era aceeasi pasiune? Imposibil sa fi disparut asa repede, in afara de o eventuala rutina, dupa care nimic nu mai pare la fel, sunt convins ca de exemplu @mntsn nu ma intra din cauza personajului care a facut varza sute de articole, curatenia sau schimbarile promise n-au venit, nu spun ca asta este singura cauza, dar nici nu poti spune ca n-a contat deranjul pe care l-a produs, cel putin pentru unii. O schimbare in bine o putem face si noi, de acord ca numarul comentariilor de calitate a scazut, dar poate creste din nou, sau poate este binevenita o pauza.
    8 1
  • Nu stiu ce as putea sa zic. Tot ce se intampla aici(la o scara foarte mica) este exact ce se intampla in Romania secolului xxI. (pun pariu ca xxl pentru mafia inseamna exrtalarge).Va mai aduceti aminte ce se intampla innainte de 1989? Daca aparea cineva mai rasarit, si reusea sa se ridice deasupra clasei muncitoare, i se dadea in cap cu o placere diabolica(as putea sa zic).Exact asa se intampla si aici. Ce se intampla dupa aceea? Sefugea pe rupte din RSR.Indivizi ca cel care a reusit sa-i indeparteze pe cei care mai stiau cate ceva ,vor conduce Romania .Le vor lua locul actualilor.Doar imaginati-va ce se va intampla. Nimic bun! Eu sunt pe aici de prin 2009 si pot sa spun ca amvazut o gramada de ....saraci cu duhul. Cred ca o pauza este binevenita.
    5 1
  • @Redactia AM
    Automarket !Puneti mopul la treaba, ori nu vedeti ca scursurile ca Dan Grc polueaza rubrica cu spam ? Cred ca ma voi retrage si eu, daca mai continua asta sa comenteze.
    1 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru