VIDEO: Povestea unui Ferrari îngropat într-o grădină și descoperit de câțiva copii

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În anul 1974, un Ferrari 246 GTS a fost furat în Statele Unite și, timp de patru ani, nimeni nu a știut nimic despre mașină. Patru ani mai târziu, același exemplar a fost găsit îngropat într-o grădină.

De multe ori, când o mașină este furată, aceasta ajunge să fie complet dezasamblată, iar componentele sale sunt vândute. Sau rămâne bine ascunsă de ochii publicului. Așa este și povestea furtului unui Ferrari 246 GTS, care avea să fie descoperit, la câțiva ani distanță, îngropat într-o grădină. Descoperirea a fost făcută de câțiva copii care se jucau. 

Povestea începe în 1974, când, un Ferrari 246 GTS, vopsit într-un verde metalizat, a fost furat. Mașina a fost cumpărată de un instalator bogat din California, care i-a oferit-o cadou soției sale cu ocazia zilei de naștere. De la achiziție și până la incidentul nefericit, mașina a parcurs doar 806 kilometri.

La câteva luni de la surpriza soției, mașina a fost dată dispărută. Timp de mai mulți ani, nu s-a știut nimic despre ce s-a întâmplat, eforturile poliției fiind inutile. Asta până în februarie 1978, când exemplarul 246 GTS a fost descoperit accidental de câțiva copii. Mașina fusese îngropată chiar în grădina casei lor, situată în localitatea West Athens din statul California.

La momentul furtului, compania de asigurări la care era înregistrată mașina, a oferit compensație cuplului care deținea mașina.

Deși a fost îngropat în totalitate, exemplarul Ferrari 246 GTS era în stare bună, fiind afectată numai vopseaua caroseriei. Mașina a fost preluată de compania de asigurări, care a vândut-o apoi Băncii Americane (Bank of America).

Exemplarul a fost, mai apoi, scos pentru licitație și a fost vândut unui pasionat. Mașina a fost restaurată și poate fi văzută și în prezent circulând pe șoselele din California.

via Autoblog

Comentarii (1)

  • Ca să vezi ce fac femeile pentru bani. Nu a contat că e operă de artă, sau poate nu a înțeles.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru