Video. Prototipul viitorului SUV electric Hyundai 45 a fost spionat pe Nurburgring: versiunea de serie ar urma să debuteze în 2021

de Cornel Șocariciu
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul viitorului Hyundai 45 a fost surprins în timpul testelor desfășurate pe circuitul de la Nurburgring. Versiunea de serie a prototipului electric Concept 45 ar urma să fie lansată în 2021 și va beneficia de noua arhitectură Electric-Global Modular Platform.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2019, Hyundai a prezentat Concept 45 (foto), un prototip electric care anticipa direcția de design a constructorului asiatic. În primăvara acestui an, SangYup Lee, vicepreședintele și directorul departamentului de design Hyundai, a anunțat că noul Concept 45 va sta la baza unui model de serie electric.

Acum, unul dintre prototipurile versiunii de serie a fost surprins în timpul unor teste care au avut loc pe circuitul de la Nurburgring. Modelul va avea la bază platforma Electric-Global Modular Platform (E-GMP), o arhitectură special dezvoltată pentru noile modele electrice ale asiaticilor.

Pentru moment, nu există informații cu privire la sistemul de propulsie pregătit, însă există voci care susțin că versiunea de serie a lui Concept 45 va fi disponibilă și într-o variantă cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Aceleași zvonuri spun că noul model electric va fi prezentat în cursul anului viitor.

Alături de versiunea de serie a lui Concept 45, Hyundai pregătește și o nouă generație Ioniq.

Modelul va prelua formele conceptului Hyundai Prophecy și va fi dezvoltat pe aceeași platformă E-GMP. Debutul noii generații Ioniq ar urma să aibă loc tot în 2021.

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Dupa dimensiuni pare sa se asemene cu VW T-Roc!!!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru