Video. Prototipul viitorului SUV electric Ioniq 5, spionat pe Nurburgring: modelul de serie va avea la bază conceptul Hyundai 45

de Cornel Șocariciu
Joi, 27.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre prototipurile viitorului SUV electric Ioniq 5 a fost surprins în timpul testelor de pe circuitul german de la Nurburgring. Versiunea de serie este dezvoltată pornind de la conceptul Hyundai 45 și ar urma să fie prezentată în 2021.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, Hyundai a prezentat Concept 45 (foto), un prototip electric care anticipa direcția de design a constructorului asiatic.

În primăvara anului curent, SangYup Lee, directorul departamentului de design Hyundai, a anunțat că noul Concept 45 va sta la baza unui model de serie electric.

Între timp, Hyundai a decis să lanseze noul sub-brand de electrice Ioniq, iar versiunea de serie a lui Concept 45 va fi comercializată sub denumirea de Ioniq 5.

Acum, unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unor sesiuni care au avut loc pe circuitul de la Nurburgring, urmând ca versiunea de serie să fie prezentată în prima parte a anului viitor.

Viitorul Ioniq 5 va avea la bază platforma Electric-Global Modular Platform (E-GMP), o arhitectură special dezvoltată pentru noile modele electrice ale asiaticilor. În acest moment, nu există informații cu privire la sistemul de propulsie, însă există voci care susțin că noul SUV electric va fi disponibil și într-o variantă cu două motoare electrice.

În 2022, fanii mărcii vor face cunoștință cu Ioniq 6, un sedan dezvoltat pornind de la conceptul Hyundai Prophecy, iar la începutul anului 2024, asiaticii vor lansa Ioniq 7, un SUV de dimensiuni mari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru