Vietnamezii de la VinFast anunță construirea unei uzine de vehicule electrice în Europa

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul vietnamez de automobile VinFast intenționează să construiască o uzină de vehicule electrice în Europa, cel mai probabil în Germania. Inițial, VinFast va comercializa două SUV-uri pe Bătrânul Continent.

Compania vietnameză VinFast a fost una dintre surprizele CES 2022, cel mai mare târg dedicat tehnologiei. Aceasta a prezentat în Las Vegas o gamă întreagă de mașini electrice, inclusiv două SUV-uri.

Acestea din urmă vor fi primele comercializate în Statele Unite și Europa. Pe Bătrânul Continent, VF e35 și VF e36 vor debuta inițial pe piețele din Franța, Germania și Țările de Jos.

Pentru început, mașinile vor fi asamblate la singura uzină a producătorului din Vietnam, urmând ca pe viitor să fie construită câte o fabrică nouă pe continentele american și european.

În cazul Europei, vietnamezii ar fi pus ochii pe Germania. Tesla, companie pe care VinFast o consideră principalul rival, are de asemenea o uzină în această țară.

Potrivit presei germane, reprezentanții mărcii asiatice și agenția de promovare economică Germany Trade and Invest caută deja împreună o zonă pentru viitoarea fabrică de mașini electrice.

via Economica

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Comuniştii vietnamezi se consideră rivalii Tesla
    5 8
  • Faptul că comuniștii vietnamezi fabrică o mașină electrică pe care vor s-o vândă la dracu'n praznic, adică în Europa, este de admirat. Arată că au industrie, capital și know how. Și asta după ce au suferit carpet bombing de la lumina libertății mondiale, aka licuriciul altruist care împarte democrația peste tot.
    Problema nu e ce face Vietnamul comunist, ci ce face România capitalistă (bună gluma), care a scăpat de comunism, are alegeri libere, libertatea presei, bla bla bla bla și stă într-o poziție bună... adică stă capră, și lucrează la două capete, adică îl suge pe licurici de dick și o ia (e normal de acum) pe la spate de la EU.

    Edikkkă, Edikkkă, tu vorbești de alții dar tu habar n-ai că Romanica nu mai poate să facă nici măcar șine de cale ferată, trebuie să le aducă din import pe bani grei, de aia merg trenurie de marfă cu viteza medie de 30 km/h, ca în perioada locomotivelor cu abur, înainte de primul război mondial.

    Când va fabrica o firmă cu capital românesc ceva care se va exporta pe o piață de pe alt continent, mai poți vorbi despre alții, până atunci vezi de mașinuțele tale teleghidate cu care te joci.
    Pe tine te doare ce face Tesla. Habar n-ai pe ce lume ești.
    11 7
  • Edikkk
    Ignis.... Ştii care e salariu mediu în Vietnam ?

    Exact
    2 2
  • inexorabil
    @ignis, nici n-ai idee cât m-a uns pe corazón textul tău. Pe de altă parte însă, m-a şi dezolat, fiindcă ai rostit nişte adevăruri teribile…

    Cât despre Electrikkk, logica elementară ne spune că nu poate juca decât unul dintre următoarele două roluri:
    ● interzis judecătoresc (dar cu acces nelimitat şi tolerat la “noi culmi de civilizaţie şi progres”);
    ● lucrător “undercover” la Cooperativa Ochiul şi Timpanul (parteneră NATO la Marea Neagră).

    PS. Apropo de Marele Licurici, după aproape 60 de ani de la lichidarea pacifistului şi realmente occidentalului JFK, misterul acelei crime nu mi se mai pare mister (mie, cel puţin) : reptilele frankfurtiene…
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru