Viitoarea generație Mercedes E-Klasse va putea fi parcată cu ajutorul telefonului mobil

de Bogdan Mirică
Joi, 09.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes E-Klasse va fi disponibil cu o tehnologie nouă, care îi va permite șoferului să coboare din mașină și să o parcheze cu ajutorul telefonului mobil.

După ce noua generație BMW Seria 7 a debutat alături de un sistem de parcare inovativ, care îi permite șoferului să stea în afara mașinii și să controleze înaintarea ei cu ajutorul primei telecomenzi tactile din lume, Mercedes a venit cu un răspuns.

BMW Seria 7: detalii și informații oficiale

În așteptarea noii generații Mercedes E-Klasse, constructorul german prezintă viitoarele tehnologii ale modelului. Printre ele și o funcție care permite, asemeni lui Seria 7, controlarea mașinii din afara ei.

Proprietarul poate parca viitorul E-Klasse într-un loc foarte îngust, care nu i-ar mai permite coborârea din mașină dacă s-ar afla la volan. Prin urmare, șoferul coboară din mașină în fața locului de parcare și cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul mobil poate controla înaintarea și direcția lui E-Klasse.

Noua generație a modelului german este așteptată pe piață abia anul viitor, cu ocazia unui important salon auto european, cel mai probabil cel de la Geneva, în luna martie.

Noul model va marca revenirea unui motor diesel cu șase cilindri în linie, de 2.9 litri, capabil să dezvolte 313 cai putere. El va completa gama de motorizări V6 și V8, dar și micul diesel entry-level de 1.6 litri și 122 de cai putere.

Comentarii (4)

  • Imi place tehnologia dar e prea multa de data asta. Noile masini premium parca sunt facute de extraterestrii. Nu imi mai plac asa mult ca cele vechi.
    4 6
  • Cred ca la Citroen C4 Picasso e posibil deja. Cel putin au pus pe pagina lor de facebook un video care demonstreaza parcarea de pe telefon.
    0 3
  • Matrioska again
    2 2
  • hazard
    si tot cu un telefon mobil va putea fi furata :) Sa se mai uite prin ograda astora de la BMW...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru