Viitoarea generație Mini Countryman ar putea primi un propulsor hibrid de 322 de cai putere

de Tiberiu Safta
Vineri, 04.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații recente, viitoarea generație Mini Countryman ar putea fi oferită cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză, care va dezvolta 322 de cai putere. Noul model va fi, astfel, cel mai puternic din istoria mărcii.

MINI se pregătește să lanseze o nouă generație a modelului Countryman. Conform unor informații apărute în publicația britanică Autocar, viitorul model va avea un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Agregatul va fi format dintr-un motor termic pe benzină turbo, de 1.5 litri, cu 3 cilindri, cuplat la un motor electric.

În total, propulsorul ar putea dezvolta 322 de cai putere, ceea ce înseamnă că viitorul Countryman va fi cel mai puternic model din istoria mărcii. Bateria va avea o capacitate de 14.2 kWh și va oferi o autonomie de 88 de kilometri în modul electric. Bateria va putea fi încărcată în 2.5 ore la un încărcător de 7.4 kW, potrivit publicației. De asemenea, modelul va primi tracțiune integrală ca dotare standard.

Viitorul Mini Countryman va fi bazat pe platforma FAAR, utilizată de BMW Seria 2 Active Tourer Aceeași platformă va fi de utilizată și de viitoarea generație BMW X1. Toate cele trei modele vor fi construite la uzina din Leipzig în Germania.

Datorită dimensiunilor mai mari ale platformei, viitorul Countryman ar putea fi plasat în același segment cu Toyota RAV4 și Nissan Qashqai, potrivit Autocar.

Pe lângă propulsorul menționat anterior, noul Mini Countryman va primi și un alt motor PHEV de 241 de cai putere. De asemenea, vor fi disponibile motoare pe benzină de 1.5 litri (3 cilindri, 168 de cai putere) și un motor de 2.0 litri (4 cilindri, 215 cai putere), precum și un motor diesel de 2.0 litri. Ambele motorizări pe benzină vor avea un sistem mild hybrid de 48 de volți. Mai târziu, noul Countryman va avea și un propulsor electric.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru