Viitoarea generație Renault Espace ar putea fi un SUV care îl înlocuiește pe Koleos

de Tiberiu Safta
Vineri, 21.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform publicației franceze Auto Moto, viitoarea generație Renault Espace ar putea fi transformată într-un SUV de clasă medie, care să înlocuiască modelul Koleos. Viitorul Espace va fi oferit cu propulsoare hibrid și plug-in hybrid.

Renault Espace a fost lansat, pentru prima dată, în 1984 și a revoluționat industria auto, fiind primul monovolum modern. Actuala generație Espace a fost lansată în 2015 și rămâne, pentru moment, un monovolum de succes.

Însă, identitatea lui Espace este pe cale să se schimbe în viitorul apropiat. Potrivit publicației franceze Auto Moto, următoarea generație nu va mai fi un monovolum, ci un SUV de clasă medie. Renault nu a oferit informații oficiale cu privire la viitorul model, însă, acesta ar putea să fie lansat în 2023. Mai mult, viitorul Espace va fi plasat deasupra modelului Austral, care va fi dezvăluit în acest an.

Conform publicației amintite, noul Espace va fi asamblat în Spania, la uzina din Palencia, acolo unde este fabricat modelul Kadjar. Din primele informații, noul Espace va măsura peste 4.7 metri în lungime și va avea 7 scaune. Pe lângă asta, Espace va înlocui actualul SUV de clasă medie Koleos.

Ca motorizări, vor fi oferite numai propulsoare hibride pe benzină.

Noul Espace va avea un motor de 1.3 litri TCe, cu un sistem mild-hybrid de 12 Volți. În plus, va fi disponibilă și motorizarea de 1.2 litri TCe, în trei versiuni: mild-hybrid de 48 de Volți, hibrid convențional și plug-in hybrid.

via Autoblog

Comentarii (5)

  • se zvoneste ca austral va inlocui koleos
    2 1
  • Dacă va înlocui Koleos, înseamnă că va fi succesorul acestuia, deci Espace va mai exista doar cu numele, nemaiavând legătură cu monovolumul, deci au revoir Espace.
    3 1
  • Adrian
    Austral inlocuieste Kadjar, cred.
    6 1
  • O sa fie un Kadjar cu 7 locuri. Ce tot o invartiti atat. Nici 4x4 nu vor mai avea. Poate vreun motor electric pe puntea spate pe viitor. Daca populatia e disperata dupa SUV-uri..de aia s-a renuntat la monovolume.
    2 1
  • Espace in forma actuala a fost victima schimbarii modei. In prezent este poate cel mai luxos monovolum, dar din pacate vanzarile nu sunt grozave, trebuie sa se reinventeze sub forma de suv. Numele este prea prestigios pentru a fi abandonat. Vedem ce urmeaza, Austral inlocuieste Kadjar (era un qashqai de fapt) noul Espace va inlocui Koleos (in realitate un X Trail). Renault prezinta modele proprii, mult succes !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru