Viitoarea generație Skoda Octavia RS va avea și versiune plug-in hybrid: prezentarea ar urma să aibă loc în primăvara acestui an

de Cornel Șocariciu
Luni, 06.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va oferi o versiune RS și pentru noua generație Octavia. Modelul va fi disponibil cu motorizări diesel și benzină, dar și în versiune plug-in hybrid. Conform surselor, noua generație Octavia RS va fi prezentată în primăvara anului curent.

Noua generație Skoda Octavia (foto) a fost prezentată la finalul anului trecut. Cel mai iubit model dezvoltat de constructorul din Mlada Boleslav a crescut în dimensiuni, are un interior modern și a primit motorizări îmbunătățite.

Acum, surse apropiate companiei oferă câteva informații referitoare la viitoarea generație Octavia RS. Conform raportului, modelul de performanță va fi disponibil cu motorizări diesel și benzină, dar și într-o versiune plug-in hybrid (PHEV).

La fel ca până acum, Skoda Octavia RS va miza pe motorul pe benzină de 2.0 litri, însă conform surselor, acesta va oferi peste 245 CP (puterea dezvoltată de vechea variantă Octavia RS). În cazul versiunii diesel, cehii vor miza pe motorul de 2.0 litri TDI cu 200 CP. Conform surselor, oficialii din Mlada Boleslav nu vor oferi pe Octavia RS unitatea biTDI cu 240 CP disponibilă în prezent pe Kodiaq RS.

În momentul lansării, Skoda a anunțat și două versiuni plug-in hybrid pentru noua generație Octavia.

Ambele vor utiliza un motor pe benzină de 1.4 litri și un motor electric. Vârful de gamă va oferi 245 CP, însă pentru versiunea Octavia RS PHEV, cehii ar urma să vină cu ceva mai multă putere.

Totodată, viitoarea generație Octavia RS va miza și pe o serie de modificări consistente la nivelul suspensiilor. Conform surselor, modelul de performanță pregătit de constructorul din Mlada Boleslav va fi prezentat în luna martie a acestui an, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Via | Auto Express

Comentarii (1)

  • Varianta rs este foarte agresiva si rapida! Sper sa vad si octavia scout.

    Aceasta masina este uriasa ,frumoasa ,ecologica si puternica
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru