Viitoarea generație Suzuki Swift: design nou și motor mild-hybrid

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki a publicat mai multe imagini cu noul concept care anunță viitoarea generație Swift. Modelul asiatic mizează pe un design nou și motorizare mild-hybrid.

Salonul de Mobilitate de la Tokyo se află în plină desfășurare. Atracția principală a standului Suzuki este nimeni altul decât viitoarea generație Swift, prezentată sub forma unui concept. Versiunea de serie ar urma să debuteze în 2024.

Noul Suzuki Swift are o lungime de 3.860 mm, o lățime de 1.695 mm, 1.500 mm sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar ampatamentul măsoară 2.450 mm. Cu alte cuvinte, nu avem mari schimbări la acest capitol.

Constructorul japonez propune un design nou, cu o grilă frontală de dimensiuni mai mici, emblema Suzuki a fost mutată în partea superioară a spoilerului față, farurile LED au o grafică nouă și o formă revizuită, iar stopurile vin, la rândul lor, cu un fundal închis.

Jantele par să fie gata de producție, iar paleta de culori exterioare va include și nuanța Albastru Frontier Pearl Metallic.

Interiorul pare că a fost preluat, în mare parte, de la Baleno. Suzuki a pregătit un display de 9 inch pentru sistemul multimedia, ceasuri de bord analog și comenzi revizuite pentru sistemul de climatizare.

Potrivit celor care au vizitat standul Suzuki de la Tokyo, viitoarea generație Swift ar fi echipată cu un motor mild-hybrid, conectat la o transmisie CVT.

În Europa, clienții ar putea opta pentru un agregat hibrid, fără încărcare la priză.

Așa cum spuneam, noua generație Suzuki Swift ar putea debuta la începutul anului 2024.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    cum fara fir?!!
    1 4
  • Actuala generație parca la lansare avea cutie automata AT6, gen cu convertizor de cuplu . Și era made in japan. După asta parca au pus cutii mai ieftine și pe viitoarea generație văd că are CVT. Probabil reducere de costuri, habar n am. Totuși mă bucur că încă se vinde buburuza in timp ce altii renunță la fiesta, vw up, probabil și polo urmează.
    Concurent direct ar fi Skoda Fabia care e un adversar pe măsură. Am văzut o Skoda Fabia 1 și era indestructibia
    5 0
  • Catalin
    Cum zice si titlul din sursa Carscoops, noul model o sa fie mai curand o evolutie si nu o revolutie.
    Din prezentari video de pe youtube si sursa carscoops am aflat despre noul motor mild hybrid in 3 cilindri, care echipa conceptul prezentat la salon si care se pare ca va livra cam aceeasi putere ca actualul 1.2 in 4 cilindri, dar va avea o valoare mai buna de cuplu. Cel putin pentru India, se pare ca va fi introdus noul motor in 3 cilindri.
    Tot in articolul sursa scrie despre zvonuri legate de un motor strong hibrid.
    Se mai precizeaza si de un slot pentru cd: "Interestingly, there is a CD slot on the center console, above the multiple USB charging ports."
    Ce am mai observat din unele prezentari video este frana de mana electrica.

    In rest, este bine ca dimensiunile nu au crescut semnificativ, mentin masinuta foarte potrivita pentru mediul urban.
    5 0
  • Banditos
    slot pentru CD ?....daca nu pun macar un radio-cassette e degeaba
    3 5
  • Catalin
    Asa scrie in articolul sursa, insa in alte poze ale celor de la Paultan, nu mai apare acel slot pentru cd.
    Este un concept si nu se stie precis cate se vor implementa pe versiunea de serie, deci sa nu ne impacientam cu casetele sau cd-urile ;)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru