Viitoarele modele electrice compacte Mercedes-Benz vor avea o platformă nouă

de Tiberiu Safta
Luni, 23.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz se pregătește să introducă o platformă nouă pentru viitoarele sale modele electrice compacte și entry level. Noua platformă se numește MMA și va apărea la primul model de serie în 2024.

Constructorul german își va extinde gama de modele pur electrice în acest deceniu. Până acum au fost lansate astfel de modele în segmentele de lux și cel al SUV-urilor, precum: EQC, EQS, EQS SUV, EQE, EQA, EQB și EQG. Odată cu lansarea acestor mașini, Mercedes-Benz dorește să se concentreze mai mult asupra acestor segmente, însă, va pregăti și modele electrice entry level.

Astfel, Mercedes-Benz a dezvăluit noul plan Entry Luxury. Conform planului, mai multe modele compacte relativ accesibile vor fi elevate către segmentul compactelor de lux, care poartă numele planului. Pentru aceasta, constructorul german va lansa noua platformă dedicată acestor modele electrice, numită MMA. Chiar dacă platforma a fost concepută special pentru a acomoda un sistem de propulsie electric, aceasta poate accepta și motoare cu ardere internă.

Arhitectura MMA va debuta în 2024, iar modelele bazate pe această platformă vor înlocui actualele modele Clasa A și Clasa C. Mercedes-Benz a anunțat, la începutul anului, că va scoate din producție mai multe modele compacte, inclusiv Clasa A Sedan, Clasa B și CLA Shooting Brake.

Mai mult, au apărut zvonuri în presă că actuala generație Clasa A hatchback nu va primi o generație nouă.

Odată cu debutul platformei își va face apariția și noul sistem multimedia MBOS, care va fi prezent și la modelele bazate pe platforma MB.EA. Mercedes-Benz dorește să-și mărească marjele de profit cu 14% până la jumătatea deceniului.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru