Viitoarele modele Jeep vor avea servicii de localizare off-road și Head-up Display cu realitate augmentată

de Tiberiu Safta
Sambata, 11.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis, compania mamă a mărcii americane, a prezentat mai multe tehnologii și sisteme noi care își vor face apariția pe modelele Jeep în viitorul apropiat. Recent, Stellantis a anunțat și un parteneriat cu BMW pentru dezvoltarea tehnologiei de rulare autonomă.

În cadrul evenimentului Software Day, Stellantis a anunțat câteva tehnologii noi, așteptate pe mașinile sale în viitor. Mai exact, grupul multinațional are în plan să monetizeze vehiculele conectate virtual prin servicii și abonamente. Într-un material video oficial, Stellantis a arătat câteva dintre aceste servicii. O parte dintre ele vor face parte din dotarea viitoarelor modele Jeep.

Printre noile servicii se numără un sistem de navigație gândit special pentru off-road. Acest sistem poate să identifice peste 6000 de trasee atunci când se rulează în teren accidentat. De asemenea, în videoclip poate fi observat și un sistem de comunicare între vehicule, cu funcții precum Group Ride. Noua tehnologie va putea să afișeze locațiile celorlalte Jeep-uri din zonă, precum și informații despre acestea. De pildă, aplicația poate fi utilă pentru a avertiza convoiul că cineva din grup s-a pierdut sau are parte de o problemă tehnică.

Sistemul Head-Up Display cu realitate augmentată este, de asemenea, o noutate.

Acesta va putea proiecta instrumentarul de bord pe parbriz și va afișa și informații cu privire la nivelul de încărcare al bateriei vehiculului. Sistemul îi va permite șoferului să fie mai atent la drum fără să-și coboare privirea către instrumentarul de bord.

Deocamdată, toate aceste tehnologii se află în stadiul de concept. Însă, Stellantis a confirmat că viitoarele modele Jeep vor avea atât un asistent digital standard, cât și unul proactiv. Mașinile vor primi actualizări de tipul “over-the-air”, precum și alte tehnologii noi.

Stellantis a intrat în parteneriat cu BMW și cu Foxconn pentru dezvoltarea tehnologiilor de rulare autonomă și a serviciilor de tipul celor menționate mai sus.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Flu flu
    Cu atâta realitate augumentată cred ca o specie facă mașinile precum tancurile, fără ferestre, doar o gaură prin care vezi dacă-i noapte sau zi afară.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru