Viitoarele modele Porsche vor folosi oțel „verde” din 2026. Emisiile de CO2, reduse cu 95%

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că va utiliza un nou tip de oțel „verde” pentru mașinile sale începând din 2026. Cu acest material nou, Porsche dorește să elimine 95% din emisiile de CO2 în timpul producției.

Constructorul german a încheiat un parteneriat cu H2 Green Steel, un producător de tablă de oțel ecologică, sau, pe scurt, oțel „verde”. Acest material nou va fi prezent la mai multe modele Porsche începând din 2026. Astfel, datorită utilizării noului tip de oțel, emisiile de CO2 rezultate din procesul de fabricație vor fi reduse cu până la 95% față de nivelul actual.

Noul tip de oțel este prelucrat cu ajutorul energiei electrice și a hidrogenului, în locul cărbunelui cocsificabil. Porsche menționează că, din cauza unor limitări, va primi doar 35.000 de tone de oțel „verde”. Prin comparație, în 2022, Porsche s-a folosit de 220.000 de tone de oțel pentru mașinile sale.

„Porsche se străduiește să atingă un bilanț neutru din punct de vedere al carbonului de-a lungul lanțului valoric pentru mașinile sale până în 2030”, spune Barbara Frenkel, șeful de achiziții Porsche. „Oțelul cu CO2 redus joacă un rol cheie în strategia noastră de sustenabilitate.”

via Porsche

Comentarii (4)

  • Trilulilu
    Și energia electrică cu ce o faceți bre? Că gaz eftin de la ruși ioc, energie nucleară ioc. V-ați pus panouri pe fabrică? Merge așa binecă veți produce de 8 ori mai puțin decât nevoiw de producție reală
    1 4
  • sezi bland ca nu moare Europa fara rusi.
    Au umplut marea Baltica de eoliene ca n-au ce face cu energia si acum vor sa faca un cablu subteran pana in Bavaria, dar nu sunt taranii de acord, ca cica ii afecteaza radiatiile electromagnetice. Solutia e ca vor face turnatorii in nord sa mai industrializeze si landurile din fosta RDG.
    3 2
  • Banditos
    @Trilulilu, calm down, baga un search sa vezi ce inseamna verde si nu te mai sifona atat. Adevarat ca si-au cam taiat craca cu renuntarea la nucleare da'
    gasesc ei soluti, n'ai grija. Apropos, sudul Germaniei e plin de panouri solare, orice cotet sau bobordei are suprafate mai mari de panouri decat acoperisul in sine
    2 1
  • Andrei
    Trilulilii climate change denialists găsesc "argumente" din ce în ce mai stupide. Ceea ce e bine, vor ajunge bătaia de joc a internetului, precum prietenii lor de la Flat Earth Society.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru