Viitorul Audi A3 va putea fi comandat cu tapițerie produsă din sticle de plastic reciclate: noua generație a modelului german debutează la Geneva

de Cornel Șocariciu
Marti, 25.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Audi A3 Sportback va putea fi comandată și cu o tapițerie produsă din sticle de plastic reciclate. Conform oficialilor producătorului german, până la 89% din materialele textile utilizate pentru viitorul A3 vor putea fi fabricate din astfel de produse.

Noua generație Audi A3 Sportback va fi prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile în 3 martie.

În urmă cu câteva săptămâni, Audi a publicat și o galerie foto cu prototipul viitorului A3 Sportback, însă modelul din imagini a fost acoperit complet cu camuflaj.

Acum, reprezentanții producătorului din Ingolstadt vin cu informații noi despre viitoarea generație A3 Sportback. Conform reprezentanților companiei, clienții vor putea comanda și o tapițerie fabricată din sticle de plastic reciclate. Nemții spun că pentru un singur scaun sunt necesare 45 de PET-uri cu o capacitate de până la 1.5 litri, în timp ce pentru realizarea covorașelor sunt utilizate 62 de astfel de sticle.

Producătorul german menționează că până la 89% din materialele textile utilizate în noul A3 provin din sticle PET reciclate. În același timp, oficialii Audi spun că materialele oferite pe noul A3 vor păstra calitatea cu care clienții s-au obișnuit.

Producătorul german a pregătit trei versiuni pentru tapițeria realizată din materiale reciclate.

Prima dintre acestea se numește "Torsion" și propune scaune acoperite cu un material textil de culoare gri cusut cu ață galbenă. Pentru clienții care comandă nivelul de echipare S Line, Audi propune o tapițerie neagră cu detalii gri sau neagră cu detalii de culoare roșie.

Viitorul model de clasă compactă va fi disponibil și într-o versiune de performanță. Noul S3 Sportback va miza în continuare pe motorul de 2.0 litri care oferă 310 CP și 400 Nm. Resursele vor fi gestionate de o cutie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală.

Comentarii (6)

  • Anonim
    Cand tarnspiri o sa puta tapiseria exact ca tricourile chinezesti din talcioc. Dar merita probabil 30 de mii de euro masina ca este ecologica !
    12 3
  • Rudolf D.
    Incet incet se duce dreq si Audi pe panta slinoasa a ecomarxismului.
    9 3
  • https://m.youtube.com/watch?v=3DSTEmQ9Q8U
    0 0
  • andrei
    o sa puta ala care sta pe tapiserie poate, nu tapiseria in sine. hai sa lasam aberatiile.
    7 1
  • O sa puta ca e posesor de "haudi" :)))
    4 1
  • Hauzi?
    Eu totuşi aş vrea un haudi cu tapiţerie din cutii de bere, parcă-s mai rezistente totuşi...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru