Viitorul Audi R8 va fi pur electric. Până în 2026, 80% dintre modelele RS vor fi electrificate

de Alexandru Monenciu
Joi, 09.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Audi R8, fie că vorbim despre o nouă generație a modelului sport, fie că ne referim la un succesor, va fi pur electric. Anunțul a fost făcut de directorul de marketing al Audi Sport.

Modelul R8, singurul supercar din portofoliul Audi, a mai cochetat cu sistemele de propulsie electrice, iar aici ne referim la prototipul R8 e-tron prezentat în urmă cu ceva ani. Desigur, a fost dezvoltat înainte ca acest tip de propulsie să fie populară, dar performanțele nu erau deloc rele pentru acele vremuri.

Știind toate aceste lucruri, viitorul modelului R8 a fost pus sub semnul întrebării de mai multe ori. Acum, Linda Kurz, directorul de marketing al diviziei Auto Sport, a făcut lumină în acest caz anunțând că viitorul R8 va fi pur electric.

Kurz nu a precizat dacă va fi vorba despre o nouă generație a modelului actual sau despre un succesor. Dar oricum ar fi, motorul cu combustie internă va lipsi cu desăvârșire.

"Următoarea provocare pentru Audi Sport va fi transformarea segmentului R, iar segmentul R va fi pur electric. Acesta este obiectivul nostru pentru următorii 10 ani," a dezvăluit Kurz.

Mai mult, nici modelele RS nu vor scăpa de electrificare.

Până în 2026, 80% din portofoliul de modele RS va avea o formă de electrificare.

via Roadshow

Comentarii (1)

  • Seriff
    Penibil, au stricat-o si pe asta.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru