Viitorul BMW Seria 2 Gran Coupe ar putea avea tracţiune faţă şi se va lupta cu Mercedes-Benz CLA şi Audi A3

de Daniel Popescu
Joi, 11.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 2 Gran Coupe, model cu 4 uşi pregătit de constructorul bavarez, ar putea avea tracţiune faţă şi urmează să-i aibă drept rivali pe Mercedes-Benz CLA şi Audi A3.

BMW dezvoltă de mai mult timp un model Gran Coupe despre care se va vehicula că va păstra tracţiunea spate de care beneficiază şi Seria 2.

Iată însă că o serie de noi informaţii apărute pe un forum german sugerează că bavarezii ar putea adopta o strategie diferită. Unul dintre proprietarii BMW Seria 2 a fost invitat să participe la un focus grup în cadrul căruia a condus o versiune de test a viitorului BMW Seria 2 Gran Coupe, iar acesta susţine că maşina în cauza avea tracţiune faţă.

Prin urmare, Seria 2 Gran Coupe ar urma să se alăture modelelor BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW X1, care utilizează de asemenea tracţiune faţă datorită noii platforme UKL, pe care va fi realizată şi viitoarea generaţie BMW Seria 1.

Urmareste Automarket
De altfel, această platformă urmează să fie utilizată pentru 12 modele BMW, dar şi pentru fiecare nou model dezvoltat de Mini.

Acelaşi proprietar care a participat la test afirma că ampatamentul maşinii este mai mare decât cel al Seriei 2 pentru a putea acomoda 4 uşi, iar pliantele oferite de BMW arătau comparaţii directe cu Mercedes-Benz CLA şi Audi A3, semn că cele două modele sunt considerate principalele rivale ale lui Seria 2 Gran Coupe de către producătorul de la Munchen.

Via Motor1

Comentarii (5)

  • Si daca avea tractiune spate nu se putea bate cu CLA si A3? Tocmai asta l-ar fi facut special.
    Sacrificam orice traditie si reputatie in numele profitului...pacat BMW!
    8 2
  • Nu e nici un pacat. Bmw a facut un sondaj printre clientii de seria 1 si au constatat ca majoritatea habar nu au ce fel de tractiune are.

    De asemenea, au intrebat si cientii de seria 3, 5 si 7 si toti au spus ca vor masini cat mai confortabile. In directia asta va merge Bmw in viitorii ani. Asta nu inseamna ca masinile lor nu vor fi avea un feeling ceva mai sportiv decat cele ale concurentei.
    5 0
  • @DanG
    Stiu povestea. Din moment ce majoritatea nu stia ce tractiune are seria 1 nu prea are rost sa o schimbi pt ca oricum nu ii interesa, dar s-ar putea sa ii pierzi pe cei care stiau si tocmai de asta o luau.

    Nu contest ca, poate, vor avea un feeling ceva mai sportiv decat restul, dar nu vor mai fi bmw, in adevaratul sens al cuvantului. Nu sunt fan BMW, dar sunt impatimit auto si ma deranjeaza destul de mult sa vad cum europenii ingroapa toate traditiile si diversitatea in numele profitului.
    Totul devine o masa omogena unde singurele criterii de diferentiere sunt aspectul ambalajului.
    4 0
  • Nici pe mine nu mă încântă ideea de BMW cu tracțiune. Oricum, s-ar putea ca, peste 10 ani, trenurile de rulare să devină electrice în toată industria auto. În acel moment, s-ar putea ca fiecare punte să aibă electromotorul ei. Sau vei putea opta pentru FWD, RWD sau AWD, atunci când îți comanzi mașina.
    1 1
  • Nu mai contează foarte mult tracțiunea ( față sau spate ) pentru că în scurt timp electicul va domina lumea auto, acesta este viitorul clar iar până atunci hibridul plug-in este alegerea înțeleaptă. Deci va fi posibilitatea de a configura tracțiunea cum dorești. Dar până atunci este clar că tracțiunea față va avea mai mulți adepți din diferite motive, iar prorducătorii stiu acest lucru și acționează în consecință pentru că rentabilitatea și profitul sunt mai importante decât tradiția.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru