Viitorul hot hatch Alpine va fi un succesor electric al celebrului Renault 5

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul hot hatch la care lucrează francezii de la Alpine va fi un succesor electric al celebrului Renault 5. Anunțul a fost făcut de un oficial de rang înalt al Grupului Renault.

La finalul lunii iunie, francezii de la Renault au publicat câteva imagini teaser cu viitoarea gamă de modele Alpine. Se putea distinge un înlocuitor pentru actualul A110, un GT care să concureze cu Porsche Taycan și un hot hatch, toate urmând a fi pur electrice.

La acea vreme spuneam despre viitorul hot hatch Alpine că ar putea avea o legătura cu Renault 5 Prototype și implicit cu celebrul model cu același nume al anilor '70. Acum a venit și confirmarea.

"Una dintre mașinile din acel garaj de vis va fi derivată din R5," a declarat Gilles le Borgne, vicepreședinte executiv al departamentului de inginerie din cadrul Grupului Renault, pentru publicația Auto Express.

Mai mult, le Borgne a precizat că modelul de serie produs pe baza lui Renault 5 Prototype va fi echipat cu sistemul de propulsie electric al viitorului Megane E-Tech Electric. Acesta din urmă va debuta în toamna acestui an, în cadrul Salonului Auto IAA Munchen, cu 218 CP, o baterie de 60 kWh și o autonomie de până la 450 de kilometri.

În cazul viitorului hot hatch Alpine, motorul electric va acționa puntea față, iar mașina va atinge 100 de km/h în circa 6 secunde, potrivit aceluiași Gilles le Borgne.

via Auto Express

Comentarii (3)

  • curentatu
    Nu-i chiar nepotul lui R5 Alpine / Turbo, mai degrabă-i urmașul unui ”ménage à trois” între o râșniță, un aspirator și un ventilator.
    21 9
  • andrei
    pt o electrica si sport suta in 6s e cam banal.
    7 1
  • O caruta electrica uzata moral,unde esti tu Renault 5 Turbo?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru