Alpine va lansa trei modele electrice, inclusiv un înlocuitor pentru A110 și un hot hatch

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 30.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la Renault au publicat primele imagini teaser cu viitoarea gamă de modele Alpine. Toate cele trei modele, anunțate de producătorul din Hexagon, vor fi electrice.

Renault a prezentat în urmă cu puțin timp, în cadrul evenimentului "EWays Electro Pop" o nouă strategie privind electrificarea gamei de modele. Totodată, producătorul din Hexagon a oferit și detalii despre viitorul mărcii Alpine.

Francezii au publicat chiar și câteva imagini teaser cu noul portofoliu Alpine. Acesta va fi compus din trei modele, toate electrice, iar primul ar urma să debuteze în 2024.

În primul rând, Alpine va lansa un înlocuitor pentru actualul A110. Din câte se pare, acesta se află în plină dezvoltare și a fost gândit împreună cu britanicii de la Lotus.

Apoi, să ne așteptăm la o versiune de performanță a viitorului model de serie produs pe baza lui Renault 5 Prototype. Altfel spus, un hot hatch dezvoltat pe arhitectura CMF-BEV și cu o autonomie de până la 400 de kilometri.

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, este un GT care să concureze cu Porsche Taycan, Tesla Model S și Audi e-tron GT, printre altele. Acesta ar urma să parcurgă până la 580 de kilometri cu o singură încărcare și va avea "performanțe greu de egalat".

via Renault

Comentarii (2)

  • hatch-ul va fi urmasul electric al lui R5 turbo ?sper ca da
    10 3
  • e-cincinalu
    Nu chiar, mai degrabă va fi urmașul unui ”ménage à trois” între o râșniță, un aspirator și un ventilator.
    19 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru