Renault va lansa 7 modele electrice noi până în 2025

de Paul Cosma
Miercuri, 30.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault a anunțat că vrea să lanseze 10 modele electrice noi până în 2025, iar 7 dintre acestea vor fi produse sub logo-ul constructorului francez.

Francezii de la Renault au prezentat astăzi o nouă strategie privind electrificarea gamei de modele, prin vocea CEO-ului Luca de Meo. 

Grupul vrea ca 65% din vânzările sale europene să fie reprezentate de vehicule electrice sau electrificate în 2025. Până în 2030, francezii vor ca această cotă să ajungă la 90%. 

În acest sens, compania franceză va lansa 10 modele electrice noi până în 2025, iar 7 dintre ele vor fi produse sub logo-ul Renault. 

Pe lista noutăților, alături de Megane Electric și versiunea de producție a lui Renault 5 Prototype, se află și Renault 4ever, prototip care anunță un viitor model electric cu design inspirat de vechiul Renault 4. 

Modelele electrice din segmentele C și D vor fi produse pe arhitectura CMF-EV, o platformă care permite dezvoltarea unor mașini cu autonomie de până la 580 de kilometri. 

Modelele electrice de segment B vor fi produse pe platforma CMF-BEV. Aceasta permite realizarea unor mașini cu autonomie de până la 400 de kilometri. 

Grupul a confirmat și parteneriatul cu Envision AESC pentru dezvoltarea unei fabrici de baterii în Douai, Franța.

Uzina va fi deschisă în 2024 și ar urma să producă anual baterii cu o capacitate totală de 9 GWh. Până în 2030, francezii își doresc să majoreze capacitatea de producție până la 24 GWh pe an. 

Via Renault

Comentarii (1)

  • Cincinal Pavelescu
    Și nu interzic chiar nimic ca toată lumea?
    Viitorul cu prize și-n cefe arată-n orice caz bine - adică fără mașini.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru