Viitorul hypercar McLaren va avea propulsie hibridă și peste 900 de cai putere, dar nu mai este disponibil: toate unitățile au fost deja vândute

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesorul lui McLaren F1 va avea 3 locuri, propulsie hibridă și peste 900 de cai putere. Dacă vrei să-l cumperi, avem o veste proastă: toate cele 106 unități au fost deja vândute.

McLaren a anunțat încă din vara anului trecut că lucrează la dezvoltarea unui hypercar cu 3 locuri, considerat de pe atunci drept un succesor pentru legendarul McLaren F1.

Acum, constructorul britanic a publicat un prim teaser cu noul model și a anunțat că acesta va fi lansat în producție de serie în 2019.

Pentru moment, hypercarul a primit numele de cod BP23, întrucât este al doilea model cu 3 locuri dezvoltat de McLaren: unul va fi poziționat central și are dimensiuni normale, iar alte două locuri mai mici sunt amplasate în spate. "Mașina va fi dedicată drumurilor lungi, dar cu performanțele așteptate din partea oricărei mașini McLaren", afirmă constructorul.

Urmareste Automarket
Deloc surprinzător, McLaren nu a oferit încă niciun fel de detalii cu privire la platforma tehnică a noului model, însă publicația Autocar susține că succesorul lui F1 va avea sistem de propulsie hibrid care va genera peste 900 de cai putere. Dacă informațiile se vor adeveri, acesta va deveni cel mai puternic McLaren de serie din istorie.

Noul model, care mai este cunoscut și sub numele Hyper GT, va fi produs în numai 106 unități, la fel ca și McLaren F1.

Chiar dacă va apărea pe piața abia peste 2 ani, toate unitățile au fost deja vândute unor "clienți loiali", care vor avea privilegiul de a-și alege culorile, materialele pentru tapițerie și alte aspecte de personalizare. Prețul unui exemplar nu este încă cunoscut, însă anterior s-a vehiculat ca modelul ar putea ajunge la 2.5 milioane de euro.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Si eu care voiam sa-mi iau unul la caiet... :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru